Άλλοι ΔήμοιΔήμοι

400 αθλητές έζησαν μία μοναδική Τριαθλητική εμπειρία!

Μία μοναδική Τριαθλητική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι συμμετέχοντες του Nafplio Energy Triathlon, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και την Energy Races.

Η καρδιά του Τριάθλου χτύπησε δυνατά στο Ναύπλιο με 400 αθλητές και αθλούμενους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στα αγωνίσματα με πολλούς επισκέπτες και θεατές να απολαμβάνουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα και τους δημότες Ναυπλίου να υποδέχονται όλους τους λάτρεις του Τριάθλου στην μεγαλύτερη Τριαθλητική Γιορτή της Πελοποννήσου.

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερα έντονο συναγωνισμό με όλους τους κορυφαίους Έλληνες να παίρνουν μέρος. Στους άνδρες ξεχώρισε η μονομαχία του Γρηγόρη Σουβατζόγλου με τον Γιώργο Δανιήλ.

Οι δυο αθλητές βγήκαν μαζί από την κολύμβηση και παρέμειναν σε πολύ κοντινή απόσταση σε όλη τη διαδρομή της ποδηλασίας. Ξεκινώντας το τρέξιμο ο Γιώργος Δανιήλ πήρε αρχικά ένα μικρό προβάδισμα, όμως ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου κάλυψε σύντομα τη διαφορά και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα φτάνοντας τελικά και πρώτος στον τερματισμό σε 57:21.

Ο Γιώργος Δανιήλ τερμάτισε δεύτερος σε 59:02 ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γιώργος Αλυφαντής σε 1:00:29.

Στις γυναίκες ξεχώρισε για άλλη μια φορά η Ντενίζ Δημάκη που κέρδισε εύκολα τον αγώνα με 1:06:50. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Μαλάμου με 1:12:58 και τρίτη η Αγγελική Μαρλαγκούτσου με 1:14:58.

Στην Σκυταλοδρομία Τριάθλου ξεχώρισε η ομάδα της WIND που με ταχύτητες 4G κατέκτησε την πρώτη θέση σε χρόνο 58:04, έχοντας στη σύνθεσή της τον Χρήστο Μποφίλιο, τον Μηνά Μαλάτο και τον Γιώργο Διαλεκτό.

Στις αμιγώς γυναικείες ομάδες, πρώτευσαν οι Super Girls (Σταυρούλα Αλέξα, Κάλλια Πολυχρονοπούλου, Νίνα Μάρκου) με 1:08:56.

Στον αγώνα Aquathlon που διεξήχθη παράλληλα, νικητής στους άνδρες ήταν ο Βάιος Αγγελακόπουλος(31:53), δεύτερος ο Δημήτρης Μπουλούσης (36:23) και τρίτος ο Δημήτριος Ζυγομαλάς (38:05).

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κατερινα Σάπαρη (33:57), δεύτερη η Ραφαυντίνα Πατρικέλλη (34:58) και τρίτη η (35:17).

Να σημειώθει πως οι τέσσερις πρώτες γυναίκες ήταν πιο γρήγορες από τον δεύτερο άνδρα της κατάταξης, παίρνοντας την 2η, 3η, 4η και 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Στο Super Sprint Aquathlon που ακολούθησε λίγο πιο μετά, ξεχώρισε ο Νίκος Κυριαζόπουλος που πήρε την πρώτη θέση στους άνδρες με 14:28.

Πρώτος παίδας ήταν ο Δημήτρης Γκέλης με 16:41 στην δεύτερη θέση της γενικός κατάταξης και πρώτη Κορασίδα η Robyn Woodgate στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 17:34.

Στον παιδικό αγώνα Kids Aquathlon, ξεχώρισε η Αμάντα Γκέλη που τερμάτισε πρώτη με 8:13.

Πρώτος στα αγόρια ήταν ο Μάξιμος Αϊβατίδης με 8:20.

Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική προσπάθεια τεσσάρων παρατριαθλητών που συμμετείχαν σε ομάδες σκυταλοδρομίας.

Ο Νίκος Παπαγγελής, ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ο Γιώργος Ζουμπουρλής και ο Μάριος Αναστόπουλος έδωσαν μαθήματα ήθους και αγωνιστικότητας, συναγωνιζόμενοι επάξια τους αρτιμελής συναθλητές τους.

Επιπλέον των Χορηγών, την διοργάνωση υποστήριξαν και Φορείς που συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίηση του Nafplio Energy Triathlon όπως: το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, η Τροχαία Ναυπλίου, η Πυροσβεστική, οι Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Ναυπλιέων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκμήνη», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανητίου, η Ακαδημία Στίβου Άργους, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, η ΦΙΛ.Μ.Α., οι Σαμαρείτες, οι Διασώστες Ναυπλίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ναυπλίου, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Ναυπλίου και Άργους.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nafplio Energy Triathlon, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, ευχαριστεί όλους τους αθλητές και αθλούμενους που έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη Τριαθλητική Γιορτή της Πελοποννήσου αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της Διοργάνωσης.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι