Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΚΕΔΕΦορείς-Οργανισμοί

Στο Αγρίνιο η συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με λίμνες

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Αγρίνιο, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους Δήμους-μέλη του Δικτύου από την Ελλάδα και την Κύπρο, την ΚΕΔΕ, καθώς και βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Τον Δήμο Ζηρού εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ελένη Γεωργάνου, νόμιμη εκπρόσωπος του Δικτύου Πόλεων με λίμνες.

Την πρώτη ημέρα της συνέλευσης, καλωσόρισε τα μέλη του Δικτύου ο πρόεδρός του Γιώργος Καπεντζώνης, και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Επίσης έγινε παρουσίαση των νέων Μελών του Δικτύου και συγκεκριμένα των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Καλαβρύτων και Δωδώνης.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Δικτύου για το έτος 2016 και για τις δράσεις του Δικτύου για το 2017. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν ποικίλα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν τα Μέλη του Δικτύου.

Τη δεύτερη ημέρα, έγινε ενημέρωση από την Ελενα Μουρελάτου, επιστημονική συνεργάτη του Δικτύου, για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων», ενώ στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε το ρόλο του Δικτύου ως φορέα υποστήριξης των μελών του για την ένταξή τους στο Σύμφωνο.

Η συνέλευση σε συνδυασμό με την άρτια φιλοξενία και συμβολή του Δήμου Αγρινίου, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν την πόλη του Αγρινίου, καθώς και να περιηγηθούν στις λίμνες Λυσιμαχία και Τριχωνίδας.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι