Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΠεριφέρεια ΘεσσαλίαςΠεριφέρειες

1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Κissavos Marathon Race»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και η «Υπαίθριος Ζωή» Λάρισας συνδιοργανώνουν τον 1ο αγώνα δρόμου στον ορεινό όγκο του Κισσάβου, με την επωνυμία «Kissavos Marathon Race» την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Οι διαδρομές είναι τρεις: Η πρώτη 43 χιλιομέτρων, η δεύτερη 11 χιλιομέτρων και η τρίτη 1.500 μέτρων (παιδικός αγώνας).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τους δύο μεγάλους αγώνες είναι η κεντρική πλατεία της Αγιάς, ενώ για τον παιδικό αγώνα η εκκίνηση είναι η πλατεία Μεταξοχωρίου με τερματισμό στην Αγιά.

Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίαςοι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας στον Κίσσαβο με αφετηρία και Τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αγιάς. Είναι ο 1ος ορεινός αγώνας που διεξάγεται στον Κίσσαβο και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός. 43 χλμ η μεγάλη διαδρομή, 11χλμ η μικρή και 1500μ παιδικός αγώνας.

Είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Αγιάς, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, της Υπαίθριου Ζωής, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Ερυθρού Σταυρού που είναι πάντα παρόντες, καθώς και άλλων φορέων.

Είναι άλλος ένας αγώνας του δρομικού κινήματος και καλούμε όλους να έρθουν να συμμετάσχουν γιατί πρόκειται για έναν συναρπαστικό αγώνα, σε μια ιδιαίτερη περιοχή του Κισσάβου και στην κατάλληλη χρονική περίοδο, με ιδανικές καιρικές συνθήκες».

Αντώνης Γκουντάρας, δήμαρχος Αγιάς:

«Είναι μια ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν τον Κίσσαβο και να απολαύσουμε μια διαδρομή μέσα από την Αγιά, το Μεταξοχώρι, το Μεγαλόβρυσο. Στόχος είναι να χαρούμε μέσα από τη συμμετοχή και να μεγαλώσουμε το δρομικό κίνημα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας που διοργανώνουμε όχι μόνο αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αλλά και δράσεις που αφορούν ουσιαστικές παρεμβάσεις σε έργα στην περιοχή του Δήμου Αγιάς και την ευρύτερη περιοχή, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης».

Στοιχεία του αγώνα

Για τον μεγάλο αγώνα των 43 χιλιομέτρων θα υπάρχουν επτά σταθμοί υποστήριξης, ενώ για τον αγώνα των 11 χιλιομέτρων θα υπάρχουν δύο σταθμοί.

Σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στους αγώνες θα δοθούν μετάλλια, αναμνηστική μπλούζα, ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.

Στον τερματισμό θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και αναψυκτικά. Οι αγώνες είναι μια ευκαιρία να αναδειχθεί η σπάνια ομορφιά του Κισσάβου και το βουνό να αποκτήσει νέους φίλους.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα.

Πληροφορίες και εγγραφές στον Δήμο Αγιάς, στον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και στο τηλέφωνο 6944642673.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι