Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

1ος Αγώνας Δρόμου Σαλαμινομάχων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και άρτια οργάνωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων ο 1ος Αγώνας Δρόμου Σαλαμινομάχων που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Σαλαμίνας με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Περιφέρεια και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος και απένειμε τα βραβεία στους αθλητές.

Ο αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τη δήμαρχο Νάννου Ισιδώρα, τον αντιδήμαρχο Μαριδάκη Κωνσταντίνο, τον διευθυντή ΑΣΑΕΔ πλοίαρχο Ανδριόπουλο Σπυρίδωνα, την Τροχαία Σαλαμίνας, τους διοργανωτές και τους εθελοντές για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ενωμένοι, ιδιαίτερα υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας, κάνουν θαύματα.

Η προσπάθεια αυτή που έγινε πιλοτικά στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, πρέπει να γίνει και στα υπόλοιπα νησιά της Π.Ε Νήσων Αττικής που διαθέτουν πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τις περιοχές που μολύνθηκαν πρόσφατα από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του “Αγία Ζώνη ΙΙ“, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών απορρύπανσης και μίλησε με τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Διαπίστωσε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος και συνέστησε εντατικοποίηση των εργασιών όσο ο καιρός είναι ευνοϊκός προκειμένου να μην έχουμε πισωγυρίσματα, που παρατηρήθηκαν το περασμένο Σάββατο με την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων