Αντιπεριφέρεια ΝήσωνΔήμοιΔήμος ΤροιζηνίαςΠεριφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

1ο Διεθνές Συνέδριο Γεω-Ηφαιστειολογίας «Μέθανα 2016»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεω-Ηφαιστειολογίας στα Μέθανα που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής (ΠΕ Νήσων), μετά από πρόταση του Δήμου Τροιζηνίας -Μεθάνων, με την επιστημονική συμμετοχή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Στην έναρξη του συνεδρίου παραβρέθηκε και χαιρέτησε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Κώστας Καραγιάννης, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατουλιάς.

Επιπλέον παραβρέθηκε ο δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, και πολλοί αναγνωρισμένου κύρους Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Πρόεδρος του επιστημονικού συνεδρίου και συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια Παρασκευή Νομικού.

Η περιφερειάρχης Αττικής τόνισε την σημασία του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας τη διεθνή διάσταση του και τονίζοντας ότι αυτό «εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, με το συστηματικό, επιστημονικό τρόπο που αρμόζει στη σοβαρότητα του ζητήματος».

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων καλωσόρισε την περιφερειάρχη, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες στα Μέθανα, και τους συνέδρους.

Αναφέρθηκε στην Χερσόνησο των Μεθάνων και συγκεκριμένα στο ηφαίστειο που είναι μοναδικό στην χερσαία Ελλάδα, καθώς και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα εξαιτίας των ιαματικών πηγών.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συνεδρίου ανήκει στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, πρωτοβουλία που αγκάλιασε η περιφερειάρχης από την πρώτη επίσκεψή της στα Μέθανα. Η περιοχή της Τροιζηνίας προσφέρεται για τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη, ιδιαίτερα για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η Περιφέρεια είναι αρωγός σε αυτή την τόσο αξιόλογη προσπάθεια του Δήμου, με τον οποίο συνεργάζεται αρμονικά.

Έδωσε μεγάλη έμφαση στην άμεση ανάγκη πιστοποίησης των ιαματικών πηγών και της αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, που είμαστε εν δυνάμει δικαιούχοι, όπως είναι το πρόγραμμα Leader για το οποίο η Περιφέρεια συνεργάζεται με την Αναπτυξιακή Διαδημοτική Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο συνέδριο, τα πορίσματα του οποίου θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη της περιοχής. Επιπλέον πρότεινε και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για περαιτέρω επιστημονική διερεύνηση των ρηγμάτων και του φαινομένου των κατολισθήσεων που παρατηρείται σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Νήσων.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Αντιπεριφέρεια Νήσων