ΠΕΔΑΦορείς-Οργανισμοί

Ζυμώσεις στην ΠΕΔΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Η διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε σχέση με την Αυτοδιοίκηση, θα είναι το θέμα συζήτησης στην σύγκλιση των αιρετών των Δήμων Αττικής, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ.

Η συζήτηση γίνεται με πρωτοβουλία της ΠΕΔΑ, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Επι της ουσίας, αποτελεί συνέχεια της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε πάλι από την ΠΕΔΑ τον περασμένο Νοέμβριο στις εργασίες της οποίας διαμορφώθηκε ένα πρώτο πλαίσιο προτάσεων σε σχέση με την πολιτική, οργανωτική αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης και την οικονομική αυτοτέλεια της.

Κεντρικός εισηγητής στην Ημερίδα του Νοεμβρίου, αλλά και της συζήτησης της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου 2019, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Χ. Σωτηρέλης.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις οι οποίες θα συνδιαμορφωθούν κατά τις εργασίες της ΠΕΔΑ θα τεθούν υπ’ όψη των συνέδρων της ΚΕΔΕ στη διήμερη συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης (23 και 24 Ιανουαρίου 2019).

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:ΠΕΔΑ