ΔήμοιΔήμος Ιλίου

Ζενέτος: Καταστροφική για την Αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική

Τις χειρότερες στιγμές της ύπαρξής του περνάει το Πάρκο Περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», υπό τη διαχείριση του νέου φορέα, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94 FM.

Ο κ. Ζενέτος αποκάλυψε παράλληλα ότι η νέα Διοίκηση του Πάρκου επιθυμεί να δημιουργήσει 5 μονάδες επεξεργασίας λυμάτων εντός του χώρου, τη στιγμή που καμία τέτοια μονάδα δεν μπορεί να είναι αθώα εντός αστικού ιστού.

«Όσο είμαστε στο τιμόνι του Δήμου, εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει τέτοια μονάδα μέσα στο πάρκο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ζενέτος.

Ο ίδιος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στον ομόλογό του, δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη, να συνενωθούν οι δύο Δήμοι εμπρός στον κοινό στόχο διεκδίκησης της διαχείρισης του πάρκου Τρίτση.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Ιλίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της απλής αναλογικής, την οποία χαρακτήρισε καταστροφική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξέφρασε την ελπίδα του πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα διορθώσει το πρόβλημα.

«Σε περίπτωση που δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, θα πρέπει ο λαός να διορθώσει το πρόβλημα κυβερνησιμότητας δίνοντας αυτοδυναμία στους δημάρχους από την πρώτη Κυριακή», δήλωσε με νόημα ο Νίκος Ζενέτος.

Αναφερόμενος στο έργο της δημοτικής του αρχής, αφού υπογράμμισε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει υλοποιήσει όσα είχε προγραμματίσει, δεσμεύτηκε ότι και στην επόμενη τετραετία το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στην κοινωνική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Ζενέτος άσκησε σκληρή κριτική στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες δημιουργούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, εν αντιθέσει με την περίοδο Διοίκησης του Γιάννη Σγουρού, οπότε υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι