ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ζελένσκι για Πούτιν: Δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν είναι αξιόπιστος για συνομιλίες

Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο παραχώρησης γης ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Ρωσία ετοιμάζει μια νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οποιαδήποτε κίνηση παραχώρησης θα έδινε στη Ρωσία το «δικαίωμα» να επιτίθεται ξανά και ξανά, ενώ τόνισε ότι μια νέα επίθεση έχει ήδη ξεκινήσει.

«Οι ρωσικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από διάφορες κατευθύνσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ζελένσκι απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τη Δύση για αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας.

«Με τα σύγχρονα όπλα θα επιβληθεί η ειρήνη. Αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία», σημείωσε ο Ζελένσκι.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη βδομάδα ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με Ευρωπαίους ηγέτες, σε συνομιλίας στις οποίες υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα για συνέχιση της στήριξης.

Μετά τις δηλώσεις του Αλεξάντρ Λουκασένκο, που τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό του Πούτιν, ο Ζελένσκι είπε τα εξής: «Ελπίζω ότι η Λευκορωσία δεν θα ακολουθήσει τη Ρωσία στον πόλεμο. Εάν το κάνει, θα παλέψουμε και θα επιβιώσουμε. Επιτρέποντας στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τα εδάφη της Λευκορωσίας για μια νέα επίθεση, επιτρέπουμε να γίνει ένα τεράστιο λάθος».

«Η επιβίωση σχετίζεται με την ενότητα. Η Ουκρανία παλεύει για την επιβίωσή της. Οποιοσδήποτε συμβιβασμός για παραχώρηση εδάφους θα μας έκανε πιο αδύναμους», το μήνυμα που επανέλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δεν θα συμβιβαστούμε τον Πούτιν ούτε θα εμπλακούμε σε διάλογο μαζί του, επειδή δεν είναι αξιόπιστος», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα