ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ζακ Κωστόπουλος: Από δέκα χρόνια κάθειρξη σε κοσμηματοπώλη και μεσίτη – Αθώοι οι αστυνομικοί

Ενοχοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί.

Η ποινή κάθειρξης στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη ήταν από δέκα χρόνια στον καθένα ξεχωριστά.

Μετά από διάσκεψη περίπου τριών ωρών, το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε τους δυο κατηγορούμενους ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.

Δυο ένορκοι μειοψήφησαν, εκφράζοντας την άποψη ότι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης  έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο κρίθηκαν αθώοι.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, ζήτησε να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να εκτίσουν την ποινή τους.

Ωστόσο, πρότεινε για τον κοσμηματοπώλη να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του, καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από το δικαστήριο να «μην υποπέσει στην πίεση της κοινής γνώμης» και να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

 

«Ντροπή, ξεφτίλες» Ενταση με τη Μάγδα Φύσσα

Στο πλευρό της οικογένειας του άτυχου ακτιβιστή, που αντέδρασε στην δικαστική απόφαση, βρέθηκε η Μάγδα Φύσσα.

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο εντός όσο και εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Κάποια στιγμή ακούστηκε «Ντροπή, ξεφτίλες» με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω, ειδάλλως θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα φώναξε «Ντροπή» και ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Κατά την έξοδό της από την αίθουσα, η ένταση επανήλθε, καθώς η μητέρα του Παύλου Φύσσα, βρισκόταν μεταξύ των ατόμων που απωθήθηκαν από φρουρούς με ασπίδες.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα