ΕπικαιρότηταΠολιτικήΥπουργείο Εσωτερικών

Υπουργείο Εσωτερικών: Ο Κατρούγκαλος δεν μπορεί να βγει από τα ψηφοδέλτια

Μόλις τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και με τα ψηφοδέλτια των κομμάτων να έχουν ήδη τυπωθεί, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη, εξαιτίας των δηλώσεών του σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μοιραία, οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τη σταυροδοσία του κ. Κατρούγκαλου που εξέφρασε την θέληση του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών τού Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ. Οπότε ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια. Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Η επίμαχη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος την Τετάρτη το βράδυ στο Blue Sky:

Η δήλωση Κατρούγκαλου:

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;

Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα