ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Υπόθεση Ηλιούπολης: Ένοχος ο αστυνομικός για trafficking, καταδικάστηκε σε 5 έτη και 6 μήνες

Ένοχος για trafficking κρίθηκε ο αστυνομικός που εμπλέκεται στην υπόθεση της Ηλιούπολης, ο παρά την αθώωσή του για την κατηγορία του βιασμού.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένοχος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τελεσθείσα κατά συρροή με ψήφους 4-3 αναφορικά με την 19χρονη.

Αντιθέτως, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, κρίθηκε αθώος για την περίπτωση της δεύτερης καταγγέλλουσας. Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της 19χρονης ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2.

Κατά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης για τον αστυνομικό, που προηγήθηκε αυτή της ενοχής, επικράτησε πανδαιμόνιο στη δικαστική αίθουσα, με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας σκουπίδια».

Ηλιούπολη: Οι ποινές για τους κατηγορούμενους

Τις ποινές για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση μαστροπείας στην Ηλιούπολη ανακοίνωσε το δικαστήριο. Στον πρώην αστυνομικό επιβλήθηκε τελική ποινή κατά συγχώνευση 5 έτη και 6 μήνες.

Η αρχική ποινή ήταν 5 ετών για εμπορία ανθρώπων (πλειοψηφία 6-1), 6 μηνών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και 6 μηνών για οπλοκατοχή.

Στον λεγόμενο «Ντανιέλ» επιβλήθηκε ποινή 10+2 ετών και 10 μέρες εξαγοράσιμες με 5 ευρώ την ημέρα. Στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρών για οπλοκατοχή.

Επεισόδια στο δικαστήριο

Χάος επικράτησε στο δικαστήριο μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, η κατάσταση ξέφυγε, καθώς βλέπουμε παντού πεταμένα πράγματα και σπασμένα τζαμιά, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

«Πρώτα λέτε ‘σπάσε τη σιωπή’ και ύστερα ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, ενώ η ίδια πηγή αναφέρει ότι η αστυνομία απωθώντας τον κόσμο έξω από την αίθουσα έκανε χρήση δακρυγόνου στον διάδρομο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ρ/Σ Στο Κόκκινο 105,5 Γιάννη Ανδρουλιδάκη, η αστυνομία χτύπησε με πολύ μεγάλη μανία το πλήθος που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το δικαστήριο με τη σημερινή παράλογη απόφαση λέει ότι υπήρχε κάποιος όπου ασκούσε μαστροπεία στην 19χρονη μέχρι το χρονικό σημείο που στην υπόθεση ενεπλάκη ο κατηγορούμενος αστυνομικός.

Από τότε ό,τι έκανε η 19χρονη, το έκανε με τη θέλησή της, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Βίντεο: Έριξαν δακρυγόνα μέσα στο δικαστήριο

Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφορεί-βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει αστυνομικούς να έχουν ρίξει δακρυγόνα μέσα στο δικαστήριο!

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα