FeaturedΕπικαιρότηταΠολιτική

Υποκλοπές: Ο Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρος ήταν ο «στόχος 519c» της ΕΥΠ

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αυτή τη φορά αναφέρεται στον Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», η οποία θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο «στόχος 519c» της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση για τα εξοπλιστικά, καθώς και για αγορές ακινήτων. Περιγράφονται, δε, οι συνομιλίες, οι οποίες υπεκλάπησαν.

Η παρακολούθηση του Χατζηδάκη από την ΕΥΠ

Να θυμίσουμε ότι η ίδια εφημερίδα προ λίγων εβδομάδων είχε δώσει στη δημοσιότητα τους διαλόγους του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επίσης φέρεται να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο τότε υπουργός Ενέργειας παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επί τουλάχιστον έναν χρόνο, από 27 Νοεμβρίου 2020 έως 17 Νοεμβρίου 2022, χρονικό διάστημα που όπως σχολιάζει ο Κώστας Βαξεβάνης, δεν συνηθίζεται ούτε για τρομοκρατία και βαριά εγκλήματα.

Η παρακολούθηση γίνεται στο επίσημο κινητό του με αριθμό 6979800*** και ο κωδικός παρακολούθησης στην ΕΥΠ για τον υπουργό είναι 5046c. Καταγράφονται συνομιλίες του με δημοσιογράφους όπως ο Θανάσης Κουκάκης και ο Τάκης Χατζής, με άλλους υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, με επιχειρηματίες, αλλά και συνομιλίες προσωπικής φύσης.

Μεταξύ των άλλων συζητά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση αν και έχει ήδη φύγει από το υπουργείο Ενέργειας και είναι υπουργός Εργασίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Documento, «είναι ύποπτος ο Χατζηδάκης κατά τον υπάλληλο της ΕΥΠ που συντάσσει το ενημερωτικό. Γράφει λοιπόν σε ένα από τα σχόλιά του στην έκθεση παρακολούθησης: Ο στόχος φαίνεται να έχει σχέσεις συνεργασίας παραπάνω από τις προβλεπόμενες, με τον Πρόεδρο (Γιώργο Στάσση – ΓΣ) και Αντιπρόεδρο (Πύρρο Παπαδημητρίου – ΠΠ) της ΔΕΗ. Ο ΚΧ εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τα παραπάνω άτομα, σε σχέση με άλλες συνομιλίες του ενώ ακόμα φαίνεται να αναζητάει περισσότερες ενδοεταιρικές πληροφορίες για ΔΕΗ».

Επίσης, υπάρχει αναφορά και σε συζήτηση του Κ. Χατζηδάκη με τον επιχειρηματία Αλέξη Πιλάβιο. «Την ίδια προσοχή στον τρόπο συνομιλίας φαίνεται να έχει με τον Αλέξιο Πιλάβιο (ΑΠ), μέλος ΔΣ Μυτιληναίος ΑΕ. Ο στόχος έπειτα από την απρόσμενη αλλαγή Υπουργείου φαίνεται ιδιαίτερα στεναχωρημένος και στις συνομιλίες του με τον ΑΠ τονίζει τη δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο όμιλος σε θέματα που είχανε συμφωνήσει μεταξύ τους, γεγονός που αναδεικνύει μια πιο ιδιαίτερη συνεργασία» σημειώνει ο υπάλληλος της ΕΥΠ.

Επικοινωνία Χατζηδάκη με καναλάρχη

Στις 27 Νοεμβρίου, επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Documento καταγράφεται η συνομιλία του Κ. Χατζηδάκη με επιχειρηματία εκδότη καναλιού. Ο καναλάρχης ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη να φροντίσει ένα θέμα συμφερόντων του που αφορά φωτοβολταϊκά. Συγκεκριμένα, να διαμεσολαβήσει για να έχει επιτυχή έκβαση.

«Στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/1 1/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα» τονίζει ο υπάλληλος της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την παραμονή των Χριστουγέννων του 20 19 ο Θανάσης Κουκάκης στέλνει μήνυμα στον υπουργό για να τον ενημερώσει ότι η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα-Λογοθέτη.

Ο Κουκάκης είχε κάνει πολλά δημοσιεύματα για τα σκάνδαλα της Πειραιώς. To sms το έχει καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ, με τον δημοσιογράφο να επιβεβαιώνει στο Documento ότι είχε στείλει το συγκεκριμένο sms.

Επίσης, όπως γράφει το Documento, ο «κοριός» της ΕΥΠ έχει καταγράψει τον Κωστή Χατζηδάκη να συνομιλεί με τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο καθώς επίσης και με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Χατζηδάκης: Η αγωνία του μετά την ανάληψη του Υπουργείου Εργασίας

Η ΕΥΠ κατέγραψε και μία συνομιλία του Κωστή Χατζηδάκη με τον Κωστή Μουσουρούλη μετέπειτα συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας.

Η συνομιλία καταγράφεται την 4η Ιανουαρίου του 2021, δηλαδή την ημέρα του ανασχηματισμού και μεταξύ άλλων αποτυπώνεται η ανησυχία του Κωστή Χατζηδάκη που αναλαμβάνει ένα υπουργείο το οποίος όπως έλεγε και ο ίδιος, δεν το γνώριζε καθόλου.

Το απόσπασμα του διαλόγου είναι χαρακτηριστικό:

  • Κωστής Μουσουρούλης: Ου Παναγία μου. Πρέπει να βρεις καλό staff με το αντικείμενο κόλαση. Κι εσύ δεν το ξέρεις και καλά το αντικείμενο.
  • Κωστής Χατζηδάκης: Προφανώς. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο
  • Κωστής Μουσουρούλης: Τώρα και τι μεταρρυθμίσεις να κάνεις εκεί πέρα ό,τι ακουμπήσεις δαγκώνει
  • Κωστής Χατζηδάκης: Μόνο με αυτήν τη λογική
  • Κωστής Μουσουρούλης: Πω πω συνταξιοδοτικό ξέρεις;
  • Κωστής Χατζηδάκης: Μη με αγχώνεις ρε Κωστή

Χατζηδάκης: Τι απαντά για το δημοσίευμα

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν άφησε αναπάντητο το δημοσίευμα του Documento, σχετικά με την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documentο για την ανάμειξη του ονόματός του σε παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Είναι θέμα Δημοκρατίας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Featured