ΔήμοιΔήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Οριστικοποιήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για την ανάπτυξη του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό σχέδιο δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις και είναι σύμφωνο με το master plan του επενδυτικού σχήματος της Lamda Development, παρά τις επιφυλάξεις για το ύψος των κτιρίων που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να έχουν ληφθεί άμεσα οι υπογραφές των αρμόδιων υπουργών και συγκεκριμένα της υπουργού Πολιτισμού Λυδιάς Κονιόρδου, του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Προεδρικό Διάταγμα θα κατατεθεί εκτός απρόοπτου στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση στις 28 Δεκεμβρίου 2017, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Έτσι μπαίνει στην τελική ευθεία ένα σημαντικό βήμα για την έναρξη της ανάπλασης του χώρου. Παραμένουν όμως μια σειρά εκκρεμή ζητήματα όπως η εκκένωση της έκτασης αλλά και η διενέργεια διαγωνισμού για το καζίνο.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι