ΕπικαιρότηταΚόσμος

Υπό κράτηση για ακόμα 1 μήνα ο Τέιτ στη Ρουμανία

Δικαστήριο συμφώνησε στην παράταση της κράτησης του Άντριου Τέιτ και των άλλων τριών κατηγορουμένων- του αδελφού του, Τριστάν και δύο Ρουμάνων.

Όλοι τους είχαν τεθεί υπό κράτηση αρχικά για 24 ώρες, αλλά οι εισαγγελείς κατά του οργανωμένου εγκλήματος είχαν ζητήσει να παραμείνουν στη φυλακή για άλλες 30 ημέρες, αίτημα που ενέκρινε το δικαστήριο.

Ο πρώην μποξέρ και αμφιλεγόμενος influencer που έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω του μισογυνισμού του και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την Πέμπτη έπειτα από εφόδους των ρουμανικών αρχών σε ακίνητα στο Βουκουρέστι.

Από τον Απρίλιο η έρευνα κατά του Τέιτ

Μετά την παράταση της κράτησής τους, ο δικηγόρος του Τέιτ, Κονσταντίν Βιντίανετς, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν λόγοι για αυτό το «δραστικό μέτρο», αλλά συμπλήρωσε πως είναι «δικαίωμα του δικαστή».

Η έρευνα σε βάρος των αδελφών Τέιτ ξεκίνησε τον Απρίλιο. Έξι γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Οι τέσσερις ύποπτοι φαίνεται πως συνέστησαν μια εγκληματική οργάνωση με στόχο να στρατολογούν, να στεγάζουν και να εκμεταλλεύονται γυναίκες εξαναγκάζοντάς τες να δημιουργούν πορνογραφικό περιεχόμενο που προοριζόταν να προβληθεί σε ιστοσελίδες, έναντι χρημάτων. Θα κέρδιζαν σημαντικά ποσά», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Τα αμφιλεγόμενα βίντεο του Τέιτ στο διαδίκτυο

Σε παλιότερα αποσπάσματα των βίντεό του, ο Βρετανοαμερικανός κικμπόξερ -ο οποίος ποζάρει με γρήγορα αυτοκίνητα, όπλα και παρουσιάζεται ως πλέιμποϊ που καπνίζει πούρα- μιλάει για το πως μπορεί να χτυπά ή να πνίγει γυναίκες, την καταστροφή των αντικειμένων τους και πως θα πρέπει να τους απαγορεύεται να βγαίνουν έξω.

«Βγάζει το μαχαίρι, χτυπάει στο πρόσωπό της και την πιάνει από το λαιμό. Σκάσε σκύλα», λέει σε ένα βίντεο, υποδυόμενος τον τρόπο με τον οποίο θα επιτίθετο σε μια γυναίκα αν τον κατηγορούσε για απιστία. Σε ένα άλλο, περιγράφει πως πετά τα πράγματα μιας γυναίκας από το παράθυρο. Σε ένα τρίτο, αποκαλεί μια πρώην κοπέλα που τον κατηγόρησε ότι τη χτύπησε -έναν ισχυρισμό που αρνείται- «ηλίθια πουτ@να».

Αφιέρωμα του Guardian στον Τέιτ αναφέρει: Μεγαλωμένος σε ένα κτήμα στο Λούτον, γιος ενός βοηθού τροφοδοσίας και δασκάλου σκακιού, ο Άντριου Τέιτ έχει γίνει εδώ και καιρό πρωτοσέλιδο για να προκαλέσει αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’20 εργάστηκε ως τηλεοπτικός παραγωγός, ενώ παράλληλα προπονούνταν ως kickboxer στο τοπικό γυμναστήριο, συνεχίζοντας να αγωνίζεται επαγγελματικά και να κερδίζει παγκόσμιους τίτλους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα