Υπουργείο Εσωτερικών

Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο Επιτελικό Κράτος – Μια πρωτοποριακή δράση

Photo by Luca Bravo on Unsplash

Μια νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Υπηρεσιακοί Γραμματείς στο επιτελικό κράτος: Μετασχηματίζοντας γνώσεις και εμπειρίες» ξεκίνησε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η δράση σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και απευθύνεται στους μόνιμους Υπηρεσιακούς Γραμματείς των Υπουργείων, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4622/2019 για το επιτελικό κράτος.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό του προγράμματος, προηγήθηκε η εξατομικευμένη ανίχνευση των εκπαιδευτικών τους αναγκών με συγκεκριμένη μεθοδολογία που βασίζεται στην μακρόχρονη εμπειρία της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ).

Σε συνάρτηση με το εύρος των καθηκόντων των Υπηρεσιακών Γραμματέων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει έναν σημαντικό αριθμό θεματικών ενοτήτων με υψηλού επιπέδου εισηγητές και να δώσει πρακτικές απαντήσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινής ενάσκησης των καθηκόντων τους, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο και τη μεταξύ τους δικτύωση.

Την Πέμπτη στις 9:30 π.μ. θα μιλήσει στους Υπηρεσιακούς Γραμματείς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την Τρίτη μίλησαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στυλιανός-Ιωάννης Κουτνατζής

Την Τετάρτη, θα μιλήσουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Την Πέμπτη επίσης, θα μιλήσουν ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιος Πετραλιάς.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι ημέρες (14-16 Ιουλίου και 21-23 Ιουλίου), ενώ προγραμματίζονται ανάλογες δράσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Close