ΕπικαιρότηταΠολιτική

ΥΠΕΘΑ στον Γ. Σαρακιώτη: Οι νέες φρεγάτες δεν εξοπλίστηκαν, για να μην… προκαλούν τον αντίπαλο!

Απάντηση, η οποία υποδηλώνει όχι μόνο πλήρη άγνοια για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και απουσία στοιχειώδους λογικής, έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑΠΣ και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Ερευνα και την Τεχνολογία, Γιάννη Σαρακιώτη.

Οπως αναφέρεται σε επισήμανση του εξαιρετικά δραστήριου Βουλευτή, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την αγορά των νέων φρεγατών Belharra του Πολεμικού Ναυτικού και αφού ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται υπέρ της εν λόγω συμφωνίας, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε:

«Μιλούσαμε για “άμυνα περιοχής” ως το βασικό πλεονέκτημα των Belharra, αλλά αποτύχατε να συμπεριλάβετε τους SCALP NAVAL, οι οποίοι έχουν εμβέλεια 1.000 χλμ. και όχι 500 όπως οι SCALP της Αεροπορίας, που ήδη διαθέτουμε. Το επισημαίνω, γιατί το αναφέρετε συχνά ως αντεπιχείρημα, κύριε Υπουργέ».

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης

Σαν να μη μεσολάβησε ποτέ η επισήμανση του κ. Σαρακιώτη, ο Υπουργός Αμυνας επέλεξε να δώσει την ίδια (!) απάντηση αναφέροντας:

«Οι SCALP NAVAL είναι στρατηγικό όπλο, που μπορούν να φέρουν και άλλα στοιχεία, όπως τα Rafale»!

Με αυτόν τον τρόπο, απέφυγε να απαντήσει στο εύλογο ερώτημα: Γιατί η χώρα μας αγοράζει φρεγάτες, οι οποίες δεν θα περιλαμβάνουν το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημά τους, δηλαδή το εν λόγω σύστημα;

Εν συνεχεία, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για «στρατηγικό όπλο» και όχι «υποστρατηγικό», όπως είναι στην πραγματικότητα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Αν το βάλεις [σ.σ. το σύστημα των SCALP NAVAL] πάνω στη φρεγάτα, θα πουν οι αρμοδιότεροι εμού επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, το καθιστάς και λίγο στόχο, καθ’ ότι στρατηγικό το όπλο αυτό»!

Με άλλα λόγια, ο Υπουργός Αμυνας αποκάλυψε ότι οι νέες φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού δεν εξοπλίστηκαν στο έπακρον, για να μην προκαλούν τον αντίπαλο και μεταβάλλονται σε στόχους!

Οπως σχολίασε ο κ. Σαρακιώτης: «Είναι αδιανόητη η απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να παραπέμψει στους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού, για να στηρίξει το πρωτοφανές επιχείρημά του ότι τα πλοία δεν εξοπλίζονται για να μην στοχοποιούνται. Η επιχειρηματολογία του δείχνει παντελή άγνοια όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά υποτιμά και τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα