ΔήμοιΔήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Υπεγράφη η παραχώρηση της δυτικής παραλίας Βάρκιζας

Το συγκεκριμένο τμήμα παραχωρήθηκε με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του δήμαρχου Βάρης.

Με την παραχώρηση της δυτικής παραλίας της Βάρκιζας στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, άνοιξε ο δρόμος της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου συνολικής έκτασης 540 στρεμμάτων στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του.

Το συγκεκριμένο τμήμα παραχωρήθηκε με την υπογραφή της πρώτης σύμβασης μεταξύ του πρόεδρου της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) Γιώργο Τερζάκη και του δήμαρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ενώ για την υπογραφή των υπολοίπων τεσσάρων συμβάσεων θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες έως τις 10 Μαρτίου 2017.

Παράλληλα, στη συνάντηση του δημάρχου με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ, τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή των υπολοίπων τεσσάρων συμβάσεων, οι οποίες είναι σχεδόν έτοιμες και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες μέχρι τις 10 Μαρτίου.

Μέχρι τότε, θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει σε καθαρισμό και ευπρεπισμό των παραχωρηθέντων εκτάσεων και να υλοποιηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τις συμβάσεις εργασίες εντός του 2018.

Ας σημειωθεί πως με την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου μέρους του παραλιακού μετώπου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δήμο, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα 40 ετών των κατοίκων και των διοικήσεων της περιοχής.

Οι πολίτες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης απέκτησαν τον πρώτο λόγο στη διαχείριση του παραλιακού τους μετώπου.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι