Υπουργείο Εσωτερικών

ΥΠ.ΕΣ: Διασφαλισμένα και άμεσα στην αγορά τα 2,5 δισ. € από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Το μεγάλο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που θα αφορά σε έργα και δράσεις στους Δήμους και στις Περιφέρειες όλης της χώρας, θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στο «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που όπως είπε στο Θέμα, «θα πέσουν τώρα στην αγορά και όχι μετά από ένα χρόνο», γεγονός που αποτελεί «καθοριστική συμβολή στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Πρόκειται για δυναμικό πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, «το γεγονός ότι έρχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να μιλήσει και να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα, δείχνει ότι αποτελεί ισχυρή προτεραιότητά του η στήριξη της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» άμεσα, καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση: «Αυτά είναι χρήματα που θα πέσουν τώρα, όχι ύστερα από έναν χρόνο. Πέφτουν τώρα στην αγορά και δεν έχουν καμία σχέση με το ευρύτερο αναπτυξιακό πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων από την Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που το ετοιμάσαμε μέσα στις δύσκολες εβδομάδες του κορωνοϊού, σε πολύ καλή συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το υπουργείο Οικονομικών. Στην Επιτροπή που κάνει αυτόν τον προγραμματισμό συμμετέχουν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες. Είναι ένα πολύ σοβαρό πακέτο. Ηδη εξελίσσονται 461 έργα, τα οποία είχαν προγραμματισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχαν χρηματοδότηση και κινδύνευαν να χαθούν και να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Εχουμε βρει τα χρήματα και προχωράμε κανονικά. Αρα, είναι μια υπόθεση καθοριστικής συμβολής στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην εύρεση θέσεων απασχόλησης».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας στο εξής και σε σχέση με τις επιπτώσεις από τον κοροναϊό.
«Εχουμε ένα ισχυρό θετικό κεκτημένο, σχεδίου υπεύθυνης και σοβαρής συμπεριφοράς, ενότητας και αλληλεγγύης. Εφ’ όσον τα κρατήσουμε αυτά -και θεωρώ ότι θα τα κρατήσουμε, και η κυβέρνηση και η ελληνική κοινωνία- θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και τις μεγάλες δυσκολίες που ασφαλώς θα υπάρξουν στον χώρο του τουρισμού και της οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Η εικόνα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη με την παρουσία του, την πολιτική τοποθέτηση και τη συνέντευξή του, ήταν ένα ισχυρό κάλεσμα προς τους πολίτες όλης της γης να νιώσουν ότι η Ελλάδα πέραν της ομορφιάς της, είναι αυτή τη στιγμή, ένα ασφαλέστατος προορισμός».

Παραλλήλως και ερωτηθείς για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι τόσο ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός που δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για τις εκλογές»

 


Για να μην μένετε πίσω στην ενημέρωση, ακολουθήστε το inthecity.gr στα social media…

Βρείτε μας στο Facebook!

Βρείτε μας στο Twitter!

Βρείτε μας στο Youtube!


 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών