Αρθρογραφία

Ξεπλένοντας τα άκρα

Γράφει ο Ευάγγελος Λιάκος *

Για να γίνει πρωθυπουργός, τροφοδότησε, έφερε στην επιφάνεια και πλέον κοιτά να διασφαλίσει μια πιο μόνιμη «συνεργασία».

Αφού συστεγάστηκε ο κ. Τσίπρας με την ακροδεξιά σε κυβερνητικές θέσεις και αφού συνεχίζει να αδιαφορεί για τις πράξεις των κουκουλοφόρων, πλέον μεριμνά και για τη νομική τους κάλυψη.

Οι νέες διατάξεις που πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει προς ψήφιση, ευνοούν τόσο τη Χ.Α. όσο και τους γνωστούς-άγνωστους.

Η Χ.Α. συγκαλύπτεται όχι μόνο για τα συχνά περιστατικά βίας, αλλά και από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της για τέσσερα χρόνια.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στη γνωστή παλαιότερη ρήση του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση για τις ψήφους της Χ.Α. ότι «δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι».

Οι δε κουκουλοφόροι έχουν αποκτήσει κανονική «έδρα» στα πανεπιστήμια για την υπόθαλψη των εγκλημάτων τους και για την ανάπτυξη… παρασκευαστηρίων μολότοφ.

Εκτός αυτών, στο νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μεθοδεύεται η επιεικέστερη αντιμετώπιση εγκλημάτων, όπως η δωροδοκία πολιτικών προσώπων, οι εμπρησμοί, η νόθευση αποδεικτικών και οι προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας (αρ. 272, 135, 139, 159Α, 187Α Π.Κ.).

Η βία κατά προσώπων και η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, τείνει να νομιμοποιηθεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει με όλα αυτά;

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο, πέραν του ότι πρόκειται για απροκάλυπτη συναλλαγή με όρους «μαφίας» για την παραμονή στην εξουσία.

Οσο για το ότι δεν πέθανε κάποιος από μολότοφ, όπως είπε ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, να του υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι στη Marfin πέθαναν εξ αιτίας της πυρκαγιάς από ρίψη μολότοφ.

 

* Ο Ευάγγελος Λιάκος, είναι πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αττική

 

 

Close