ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Ξεπέρασε τους 10 τόνους η ανθρωπιστική βοήθεια από τα νησιά για την Τουρκία

Πάνω από 10 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, κλινοσκεπάσματα κ.λπ. συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (πίσω από το δημαρχιακό μέγαρο Ρόδου) για να αποσταλούν στον δοκιμαζόμενο λαό από τους πρόσφατους σεισμούς, της γείτονος Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr με δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Πόκκιας, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είναι ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί από κατοίκους νησιών της περιοχής μας στα Δωδεκάνησα και από άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια για να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς γείτονές μας στην Τουρκία. Είχαμε κάνει μια συνεννόηση με την ΚΕΔΕ ώστε τα νησιά να αποστείλουν απ’ ευθείας στο κέντρο την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνουν (για να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις με τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας) ενώ κάποια νησιά που δεν είχαν απ’ ευθείας σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, έστειλαν στην Ρόδο, ό,τι κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Είναι πολύ σημαντική και συγκινητική η προσφορά των νησιωτών (ακόμη και από πολύ μικρά νησάκια) που έσπευσαν να στηρίξουν την προσπάθεια. Μαζί με την προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ρόδου που έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, θα τα μεταφέρουμε όπου απαιτούνται (και στα παράλια της Τουρκίας όπου έχει μεταφερθεί αρκετός κόσμος).

Συνεπώς, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, γύρω στους 15 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας θα βρίσκονται στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας, από τα νησιά μας».

Όλα τα νησιά όπως η Τήλος, οι Λειψοί, το Αγαθονήσι κ.λπ. έσπευσαν να στείλουν βοήθεια στην Ρόδο, ενώ τα μεγάλα νησιά όπως η Κως, η Λέρος και η Κάλυμνος, τα έχουν στείλει ήδη στα απέναντι παράλια –και μέσω της Κω στο Μαρμαρίς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα