ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Μια «οφειλόμενη απάντηση» σε όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας, τις προηγούμενες ημέρες, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του κόμματος.

«Μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη, τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή κύριε Χατζηνικολάου», είπε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίες προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνει.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου:

«Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη έκανε προσωπική αναφορά στο πρόσωπο μου για δήθεν ευθύνες για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο που διετέλεσα Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για εσκεμμενη παραπληροφόρηση και στοχοποίηση, καθώς γνωρίζει πολύ καλά, αφού διετέλεσε και ο ίδιος Γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης με τον κ. Σαμαρά, ότι οι Γραμματείς του κόμματος δεν είχαν αρμοδιότητα, υπογραφή και ευθύνη για τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου δεν εκλήθησαν ως μάρτυρες στη σχετική δικαστική έρευνα.

Επειδή όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν απαντηθεί επανειλημμένα δημόσια και στη Βουλή, οι συνεχιζόμενες αυτές ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και, ταυτόχρονα, αναβίωσης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου πέρα και έξω από την αγωνία και τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, τα κοινωνικά αδιέξοδα και την προσδοκία της κοινωνικής πλειοψηφίας για πολιτική αλλαγή και μία ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει πως «είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος. Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει παράλληλα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι «αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη -όπως καλά γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης- δεν ήταν οι γραμματείς».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης προσθέτει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ γνωρίζει επίσης ότι «η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ -και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών- ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε».

«Και με την ευκαιρία. Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Novartis; Μήπως;» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γ. Ραγκούση:

«Για πολλοστή φορά και με αφορμή όσα είπε ο Ν. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Αντ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος.

Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων, ενώ πολύ καλά γνωρίζει δύο αναντίλεκτες αλήθειες:

  1. αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη -όπως καλά γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης- δεν ήταν οι γραμματείς.
  2. Η απόλυτη απόδειξη της παραπάνω αλήθειας, είναι το γεγονός ότι οι εισαγγελείς κι ανακριτές που ερεύνησαν τα οικονομικά και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ -και οι οποίοι τελικά άσκησαν ποινικές διώξεις σε σειρά πρώην στελεχών- ούτε καν ως μάρτυρες δεν μας κάλεσαν να καταθέσουμε.

Και με την ευκαιρία.

Αντί να καταπιάνεται διαρκώς με το παρελθόν διαστρεβλώνοντάς το, μήπως ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει ότι έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να πάρει δημοσίως θέση για τις συγκλονιστικές καταγγελίες για την παραποίηση επίσημου εγγράφου του FBI σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις;

Μήπως;».

Επίθεση Ραγκούση για τους «γενίτσαρους»

Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε νέα επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, για όσα είπε στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για «γενίτσαρους».

Ο κ. Ανδρουαλάκης είχε απευθύνει κάλεσμα «σε αυτούς που έμειναν στα δύσκολα, κράτησαν τη σημαία της παράταξης ψηλά, αλλά και σε αυτούς που απογοητεύτηκαν από λανθασμένες πολιτικές επιλογές ή συμπεριφορές» να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το Κίνημα» και πρόσθεσε: «Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την παράταξη από την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο συνέδριο.

Με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης, σχολίασε:

«Για την αξιοπιστία και τη συνέπεια του Ν. Ανδρουλάκη.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τους πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν χάνει ευκαιρία να καταφερθεί εναντίον του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, έχει προβεί και σε μια σειρά προσωπικών επιθέσεων εναντίον όσων -προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ- συμμετέχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αποκορύφωμα και συμπύκνωση αυτών των προσωπικών επιθέσεων είναι η ακόλουθη αναφορά του στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, η οποία έκτοτε επαναλαμβάνεται διαρκώς από τον ίδιο και τα στελέχη του:

Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την παράταξη από την εξουσιομανία τους, χτυπώντας την ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.

Ως γνωστόν όμως, ο διάβολος στις λεπτομέρειες κρύβεται.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διάβολος για την αξιοπιστία και τη συνέπεια του Ν. Ανδρουλάκη είναι ότι την στιγμή που εκφωνούσε την παραπάνω πομπώδη αναφορά περί γενίτσαρων, μπροστά του καθόταν ο Κ. Χρυσόγονος.

Ο Κ. Χρυσόγονος ο οποίος στο συγκεκριμένο συνέδριο ήταν προσκεκλημένος από τον ίδιο τον Ν. Ανδρουλάκη, ενώ χθες εκλέχτηκε και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση του Ν. Ανδρουλάκη.

Αντί άλλης απάντησης λοιπόν στα περί γενίτσαρων του Ν. Ανδρουλάκη κι επειδή κι η ανεκτικότητα έχει τα όριά της, παραθέτω τα παρακάτω αποσπάσματα συνεντεύξεων και άρθρων του Κ. Χρυσόγονου όχι για να κριθεί ο Κ. Χρυσόγονος αλλά για να κριθεί η συνέπεια λόγων και πράξεων του Ν. Ανδρουλάκη:

– Κ. Χρυσόγονος: Δεν είναι ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ έφυγε από τον κόσμο.
– Ο. Κωνσταντινόπουλος: Κι εσείς ΠΑΣΟΚ ήσασταν.
– Κ. Χρυσόγονος: Κι εγώ ήμουν μέλος του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια..
– Ο. Κωνσταντινόπουλος: Και τώρα είδατε φως και εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ και πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ.
-Κ. Χρυσόγονος: …Επαναλαμβάνω το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε ιδεολογικά και πολιτικά σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν, εγκατέλειψε τον φυσικό του χώρο και γι’ αυτό τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους του. Είναι αυταπόδεικτο. Γι’ αυτό απ’ το 43% πήγε στο 13% και σήμερα στο 6%.
– Κ. Χρυσόγονος: Εμείς (ΣΥΡΙΖΑ) δεν είμαστε εγκλωβισμένοι ούτε στη λίστα siemens ούτε στη λίστα Λαγκάρντ … Ξέρετε τί είπε η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου του Μονάχου που καταδίκασε τον κ. Χριστοφοράκο… ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επί σειρά ετών έπαιρναν 2% του τζίρου της siemens στην Ελλάδα…

Τέλος, τα παρέθεσα κυρίως για να καλέσω τον Ν. Ανδρουλάκη να αναρωτηθεί μήπως πρέπει να σταματήσει τις μάταιες προσωπικές επιθέσεις και να ανταποκριθεί στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που επιζητούν άμεσα πολιτική αλλαγή κι όχι αναβίωση του αντιΣύριζα μετώπου.

Υ.Γ.1. Είναι θετικό γεγονός ότι με ανακοίνωσή του άλλαξε θέση και παραδέχτηκε πως οι γραμματείς του κόμματος δεν είχαν ευθύνη για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ.2. Αναφορικά με την προσωπική του επίθεση για παλαιότερες δηλώσεις μου εναντίον του Α. Τσίπρα, του αντιστοιχεί απολύτως και του πρέπει -αφού ταυτίζεται μαζί του- η απάντηση που έδωσα στον Κ. Μητσοτάκη μέσα στη Βουλή, την οποία και επισυνάπτω».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα