ΔήμοιΔήμος Ηρακλείου Αττικής

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο Ηράκλειο

Τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο έβαλε μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, προκειμένου να δώσει μια νέα, αισθητικά αναβαθμισμένη αλλά κυρίως λειτουργική μορφή στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός αφορά το εμπορικό τετράγωνο που σχηματίζουν: πεζόδρομος Μαρ. Αντύπα (από Θέμιδος) – οδός Στ. Καραγιώργη (από Παλλάδος) – οδός Ικάρων (αδιέξοδο έως γέφυρα Ρούμελης) – Ωραιοπούλου (έως Αγ. Τριάδος).

Χωρίς να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων, τα συγκεκριμένα τμήματα θα μετατραπούν με χρήση βιοκλιματικών υλικών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, με σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (ήδη υπάρχει στην διασταύρωση Μαρ. Αντύπα και Ωραιοπούλου) με περισσότερο πράσινο, φωτισμό, παγκάκια, με πεζόδρομο από την οδό Μαρ. Αντύπα έως την οδό Ικάρων, με μέριμνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Και όλα αυτά με την χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική αρχή της πόλης μέσα από το Πράσινο Ταμείο για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου, τα χρήματα των δημοτών.

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την σχετική πρόταση του Δήμου και στο πλαίσιο του προγράμματος Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου, παρέχει περίπου 384 χιλιάδες ευρώ για την πραγματοποίηση των έργων.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, σχολιάζει:

«Ακόμα μια πρόταση του Δήμου βρίσκει θετική ανταπόκριση. Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι με σχέδιο και σοβαρά βήματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε και βρίσκουμε πόρους για να κάνουμε ακόμα περισσότερα στην πόλη μας για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών».

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι