ΕπικαιρότηταΚόσμος

Ξεκίνησαν να χτίζουν μόνοι τους το τείχος του Τραμπ!

Αφού το Κογκρέσο μπλοκάρει συνεχώς τα σχέδια του Τραμπ για την κατασκευή τείχους μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, ένας Αμερικάνος πρώην στρατιωτικός αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια το και να κατασκευάσει ο ίδιος το πρώτο μέρος ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων χρησιμοποιώντας χρήματα που συγκέντρωσαν μέσω Διαδικτύου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ!

«Είναι ο αμερικανικός τρόπος να πούμε: Κογκρέσο, δεν χρησιμεύεις σε τίποτα (…) Θα κατασκευάσουμε (το τείχος) μόνοι μας», δήλωσε ο Τζεφ Άλεν, συνιδιοκτήτης της γης όπου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το τείχος.

Φορώντας το γνωστό κόκκινο καπελάκι της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με το σύνθημα «Κάντε την Αμερική μεγάλη ξανά», αποφασισμένος να βοηθήσει τον Αμερικανό πρόεδρο να τηρήσει την υπόσχεσή του να κατασκευάσει ένα «μεγάλο, υπέροχο τείχος» στα σύνορα ο Άλεν παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο την έναρξη των έργων.

«Δεν είμαστε Ευρώπη. Εδώ είναι Αμερική. Προστατεύουμε τα σύνορά μας», τόνισε.

Τον 56χρονο Άλεν βοηθούν και τα μέλη μιας μικρής ένοπλης πολιτοφυλακής, της United Constitutional Patriots (UCP), ο επικεφαλής της οποίας συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα επειδή είχε στην κατοχή του παράνομο όπλο. Η UCP έχει αναλάβει τη φύλαξη των αμερικανικών συνόρων μέχρι να ολοκληρωθεί το τείχος που έχει υποσχεθεί ο Τραμπ.

Την κατασκευή του ιδιωτικού αυτού τείχους χρηματοδοτεί η εταιρεία “We build the wall” («Χτίζουμε το τείχος»), δήλωσε ο Άλεν. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε από τον Μπράιαν Κόλφεϊτζ, πρώην στρατιωτικό του οποίου έχουν ακρωτηριαστεί τρία μέλη, προκειμένου να βοηθήσει τον Τραμπ να εγείρει το τείχος του.

Ο πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ο Στιβ Μπάνον, είναι πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής. Ήδη χρήστες του Διαδικτύου έχουν καταβάλει περισσότερα από 22 εκατ. δολάρια μέσω μιας πλατφόρμας για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του ιδιωτικού τείχους.

«Τα καταφέραμε», σχολίασε με κεφαλαία γράμματα σε ένα βίντεο που ανήρτησε τη Δευτέρα από τα έργα. «Το πρώτο τείχος που κατασκευάστηκε από ιδιωτική χρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί σύντομα», πρόσθεσε ζητώντας νέες δωρεές «για τη χρηματοδότηση και άλλων τειχών».

Το ιδιωτικό τείχος έχει κατασκευαστεί κοντά στο Ελ Πάσο του Τέξας και έχει μήκος περίπου 800 μέτρα, ενώ πληροί τα κριτήρια που έχουν τα τείχη που κατασκευάζει η κυβέρνηση στα σύνορα, σύμφωνα με τον Άλεν.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τους μετανάστες. Είναι παντρεμένος με μια Μεξικανή και η κόρη του έχει γεννηθεί στη Σιουδάδ Χουάρες, όπου έζησε επί τριάμισι χρόνια.

«Δεν είναι ρατσισμός. Είναι για να προστατευθώ εγώ και για να έχει η Αμερική ασφαλή σύνορα. Αν οι άνθρωποι θέλουν να μεταναστεύσουν, πρέπει να πάνε προς ένα νόμιμο σημείο εισόδου», εξήγησε.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα