ΕπικαιρότηταΠολιτισμός

Ξεκινά η προπώληση εισιτηρίων στην Εθνική Λυρική Σκηνή

H προπώληση των παραγωγών στην Εθνική Λυρική Σκηνή που θα πραγματοποιηθούν από τον Απρίλιο έως και τον Ιούλιο του 2023, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και στην Εναλλακτική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ, ξεκινά την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου , στις 09:00.

Το πρόγραμμα της ΕΛΣ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το πρόγραμμα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, τον Απρίλιο και τον Μάιο θα παρουσιαστεί για έξι παραστάσεις η «Μήδεια» του Κερουμπίνι, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία του Σερ Ντέιβιντ ΜακΒίκαρ – μια διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, την Όπερα του Καναδά και τη Λυρική Όπερα του Σικάγου.

Τον Μάιο, το Μπαλέτο της ΕΛΣ θα παρουσιάσει μια νέα παραγωγή του μπαλέτου «Κάρμεν» σε χορογραφία του Γιόαν Ίνγκερ. Τον Ιούλιο, θα παρουσιαστεί η όπερα του Όφενμπαχ «Το ταξίδι στη Σελήνη», σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Λωράν Πελλύ – μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με την Οπερά Κομίκ του Παρισιού.

Στην Εναλλακτική Σκηνή, θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο η συναυλία «Ο ελληνικός Σούμπερτ» με τον βαρύτονο Άρη Αργύρη και τον Πέτερ Μπόρτφελτ στο πιάνο, καθώς και η παραγωγή μουσικού θεάτρου «Η ωραία μυλωνού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία Τάσου Καραχάλιου, με τη μεσόφωνο Λένια Ζαφειροπούλου.

Τον Μάιο, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή -σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση- το μιούζικαλ «The Last Five Years» του Τζέισον Ρόμπερτ Μπράουν, σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Παπαπέτρου και μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Δημόπουλου.

Σημειώνεται ότι για τις παραγωγές της ΕΛΣ που θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο -«Μαντάμα Μπαττερφλάι» (Ιούνιος) και «Ναμπούκκο» (Ιούλιος)- η προπώληση θα ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών, βάσει του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα