Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφέρειες

Ξεκινά η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής που ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ, εντός των διοικητικών ορίων της Αττικής.

Τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στις εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων του δικτύου, προβλέπονται τοποθετήσεις σιδηροϊστών φωτισμού, βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων και πίλαρ ηλεκτρικών διανομών.

Επίσης εντός του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας το έργο της τοποθέτησης περίπου 25.000 τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών led, προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, με το όποιο θα επιτευχθεί ασφαλέστερη οδήγηση και εξοικονόμηση ενέργειας, σε ποσοστό 65%.

Γιώργος Πατούλης: Επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας

«Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων» υπογραμμίζει ο Γιώργος Πατούλης.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας» προσθέτει.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Περιφέρεια Αττικής