ΕπικαιρότηταΠολιτική

Ξανθός: Η εμβολιαστική εκστρατεία στην Ελλάδα έχει πάει αρκετά καλά

Στην ακριβώς αντίθετη θέση με εκείνη που εκφράζει το κόμμα του, εμφανίζεται ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι η «Επιχείρηση Ελευθερία» έχει πάει αρκετά καλά και ότι τα σημερινά ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών έχουν συμβάλλει σημαντικά στην αναχαίτιση της επιδημίας κορωνοϊού.

Οπως αναφέρει λοιπόν ο κ. Ξανθός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, «με τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα που τεκμηριώνουν τον υψηλό βαθμό προστασίας από σοβαρή νόσηση που παρέχουν όλα τα εμβόλια, δεν μπορεί πλέον να έχει βάση η συζήτηση περί μη αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια, ακόμα και στα σημερινά ποσοστά (40% των ενηλίκων με μία δόση και 27% με δύο δόσεις), έχουν συμβάλει καταλυτικά στη βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών και στην υποχώρηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στη χώρα».

Συμπληρώνει ακόμη ότι «όποιος το αμφισβητεί αυτό, ακόμα και με επιστημονικοφανή επιχειρήματα, βλάπτει σοβαρά τη Δημόσια Υγεία. Η εμβολιαστική εκστρατεία στη χώρα μας έχει πάει αρκετά καλά στο οργανωτικό σκέλος και στην ψηφιακή υποστήριξή της, αλλά υστερεί πολύ στα ποιοτικά στοιχεία της. Ενας στους τρεις ηλικιωμένους δεν έχει εμβολιαστεί, τα ποσοστά στο υγειονομικό προσωπικό βελτιώνονται, αλλά δεν είναι τα επιθυμητά, ενώ είναι άγνωστο το ποσοστό για τις ευπαθείς ομάδες ασθενών, για τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στον τουρισμό».

Η άποψη του κ. Ξανθού είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που διατύπωσε πρόσφατα ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες, με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πολάκης είχε αμφισβητήσει ευθέως την αξία του εμβολιασμού, με την κόντρα επί του θέματος να συνεχίζεται στη συνέχεια και στη Βουλή.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα