ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη με πτώση της θερμοκρασίας έως και 5 βαθμούς

Φωτογραφία από Ave Calvar Martinez στο Pexels

Βροχερός αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη (26/08) στα ηπειρωτικά, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, ενώ παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας.

Η ορατότητα θα είναι Τοπικά περιορισμένη τα ηπειρωτικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Γενικά, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Για μια ακόμη ημέρα αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στα νότια.

Πού θα βρέξει την Τετάρτη

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο την Τετάρτη 26/04.

Αιτία για αυτή την αλλαγή του καιρού είναι η νοτιοανατολική κίνηση μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην μέση τροπόσφαιρα από τα Βορειοδυτικά Βαλκάνια προς τη χώρα μας.

Ο καιρός την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου.

Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές και πρόσκαιρες βροχές.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές εκτός της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θρακής και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου όπου αναμένεται να διατηρηθούν. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στα νότια.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Πέφτει η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 20, στη Θεσσαλία από 4 έως 22 βαθμούς.

Το θερμόμετρο στην Ήπειρο θα κυμανθεί από 5 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 22-23 βαθμούς, στα Επτάνησα από 10 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές/δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε βορειοδυτικούς με ένταση έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν έως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές/δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες από δυτικές/βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς, στα βόρεια και δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και πιθανές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά μετά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα