ΕπικαιρότηταΚόσμος

Βρετανίδα ΥΠ.ΕΣ: “Σημαντική η τρομοκρατική απειλή για τους Βρετανούς βουλευτές”

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής για τα μέλη του Κοινοβουλίου θεωρείται σημαντικό.

Οι δηλώσεις της είναι ενδεικτικές του (αν μη τι άλλο) αμήχανου ή και “παγωμένου” κλίματος που επικρατεί στην βρετανική κυβέρνηση.

Μια ανακοίνωση με ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι κατά του βουλευτή Ντέιβιντ Εϊμες, σε δημόσια συνάντηση στην εκλογική του περιφέρεια.

“Το Κοινό Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας διεξήγαγε ανεξάρτητη επανεξέταση του κινδύνου που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Κοινοβουλίου”, δήλωσε ενώπιον των βουλευτών η κυρία Πατέλ, η οποία στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, από το 2016 έως και το 2017.

“Αν και δεν βλέπουμε καμιά πληροφορία ή πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών που να δείχνουν αξιόπιστη, συγκεκριμένη ή επικείμενη απειλή, πρέπει να ενημερώσω τη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το επίπεδο της απειλής που αντιμετωπίζουν τα μέλη αυτού του σώματος θεωρείται επί του παρόντος σημαντική”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα