ΔήμοιΔήμος Βύρωνα

Βραδιά βραβείου και βιβλίου στον Βύρωνα

Άλλη μια ξεχωριστή βραδιά έζησε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, η πόλη του Βύρωνα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την τελετή απονομής των βραβείων στους έφηβους και νέους που διακρίθηκαν στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Δήμου Βύρωνα.

Νέοι και νέες από 14 μέχρι 28 ετών γέμισαν το Δημαρχείο, όπου μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους γιόρτασαν την απονομή των βραβείων και τιμητικών επαίνων. Το θέμα του εφετινού διαγωνισμού ήταν «Άνθρωπος, Εξουσία και Αντίσταση», με αφορμή τα 50 χρόνια από τη δικτατορία των συνταγματαρχών στη χώρα.

Ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, δήλωσε για την εκδήλωση:

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά αλλά και υπερηφάνεια η γιορτή-θεσμός που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος μας για να βραβεύσει τη νεολαία που διακρίθηκε στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό.

Από τη λαμπρή τελετή βράβευσης του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, με την παρουσία περισσοτέρων από 100 προσκεκλημένων, όπου εκτός των βραβεύσεων, αδράξαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το 3ο μας βιβλίο, με τη δουλειά των παιδιών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεικνύεται μικρή πλέον για να υποδεχθεί τη λογοτεχνική συντροφιά. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της υπέροχης εκδήλωσης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Δήμου για το 2017 που φέρει τον τίτλο «Άνθρωπος και Εξουσία». Στην έκδοση περιέχονται κείμενα των πενήντα εφήβων και νέων που δούλεψαν στο θέμα του λογοτεχνικού διαγωνισμού, καθώς και αυτών που έγραψαν κείμενα στο πλαίσιο της συγγραφικής ομάδας της νεολαίας, γνωστής ως «Λογοτεχνική Συντροφιά Δήμου Βύρωνα».

Από την έκδοση και την εκδήλωση δεν έλειψαν τα αφιερώματα στο Νίκο Κούνδουρο, που «έφυγε» το 2017 και ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν στο εγχείρημα για τη δημιουργία μιας δεξαμενής νεανικής σκέψης, αλλά και αφιερώματα στο αγγλικό, καθώς επίσης και στον Νίκο Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους προς τιμήν του.

Νέοι και νέες ήρθαν από την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Αμαλιάδα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, την Ημαθία και φυσικά από τον Βύρωνα, την Αθήνα και τον Πειραιά για να παραλάβουν με ενθουσιασμό και λαχτάρα τα βραβεία τους.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ΕΡΤ μέσα από το Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα. Την εκδήλωση παρουσίασε για τρίτη συνεχή χρονιά η Δήμητρα Νούση, συγγραφέας και συντονίστρια της πολιτιστικής δράσης «στο βλέμμα του Μπάιρον» για το 2017 και πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι