ΕπικαιρότηταΠολιτική

Βουρκωμένη στο βήμα της Βουλής η Φ. Αραμπατζή για τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου

Η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή

Στο βήμα της Βουλής εμφανίστηκε σήμερα η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή,  και σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, βουρκωμένη, έκανε εκτενή αναφορά στην 38χρονη συντοπίτισσά της Παρθένα Κουτμερίδου, που νικήθηκε από τον φόβο και δεν εμβολιάσθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Μιλώντας στη συζήτηση επί της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών, η κυρία Αραμπατζή ανέφερε: «Αν είχε κάνει το εμβόλιο, η συντοπίτισσά μου θα ήταν ζωντανή, θα χαιρόταν το μωράκι της» και συνέχισε λέγοντας ότι οι Σέρρες, από την αρχή της πανδημίας μετρούν πάνω από 580 νεκρούς.

«Πρέπει να κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε, για να σταματήσει ο θρήνος. Χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους, από μας, από το ιατρικό προσωπικό, από την κοινωνία ολόκληρη. Πρέπει να σταματήσει η πανδημία να είναι αντικείμενο στείρας πολιτικής εκμετάλλευσης».

Παρθένα Κουτμερίδου

Υπενθυμίζεται ότι η Παρθένα Κουτμερίδου, δικηγόρος και κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, δεν είχε εμβολιαστεί από φόβο, λόγω της εγκυμοσύνης της.

Οπως είχε δηλώσει ο πατέρας της στο protothema.gr,  είχε αναβάλει τον εμβολιασμό της μετά από σχετική συνεννόηση με τον γυναικολόγο της και προκειμένου να προηγηθεί ο τοκετός

Η Παρθένα (Πάττυ, όπως την φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι) νόσησε με κορωνοϊό ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της κύησης και η κατάστασή της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην κλινική “Αγιος Λουκάς” της Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική τομή για να σώσουν το νεογνό.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα, οι δικοί της άνθρωποι έκαναν έκκληση για αίμα  σε μια προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή η 38χρονη γυναίκα, η οποία όμως δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τετάρτης.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα