ΕπικαιρότηταΠολιτική

Βουλή: Στην Επιτροπή για τις υποκλοπές και οι διοικητές της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ και Σαμαρά

Εννέα είναι οι προσκλήσεις που απεστάλησαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η ακρόαση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, με αντικείμενο τη διερεύνηση του κυβερνητικού σκανδάλου των υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ, η συνεδρίαση θα είναι απόρρητη.

Οπως είχαν αφήσει να διαφανεί από τη Νέα Δημοκρατία, η κοινοβουλευτική ομάδα της Πειραιώς κατέθεσε αίτημα ακρόασης των πρώην διοικητών της ΕΥΠ επί των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και του αρμόδιου εισαγγελέα της υπηρεσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι του συναδέλφου του επί των ημερών του πρώην «γαλάζιου» πρωθυπουργού, κίνηση που αφήνει ερωτηματικά, αλλά και υπόνοια για τις προθέσεις του Μαξίμου να μην φτάσει στα άκρα την όποια «κόντρα» με τον κ. Σαμαρά.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης και θα παρίσταται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τα πρόσωπα στα οποία εστάλησαν οι προσκλήσεις, βάσει των προτάσεων των βουλευτώνμελών της Επιτροπής είναι: Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο τέως και οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, Γιάννης Ρουμπάτης και Θεόδωρος Δραβίλλας. Επιπλέον, θα παρευρεθούν οι εισαγγελείς Εφετών Βασιλική Βλάχου και Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα