Υπουργείο Εσωτερικών

Βορίδης: Έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας

Στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση αλλά και στις ευθύνες για τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Γραμμάτεια Πολιτικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δυο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι σαφές και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Υπουργείο Εσωτερικών