ΕπικαιρότηταΠολιτική

Βορίδης: Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι

Photo by: athensvoice.gr

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών και υποστήριξε ότι δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματικοί.

«Δεν είναι παράνομο να παρακολουθούνται κρατικοί αξιωματούχοι» δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι για να γίνει αυτό, απαιτείται η άδεια του προέδρου της Βουλής εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος για την τήρηση της εθνικής ασφάλειας.

«Ας τελειώνει η υποκριτική συζήτηση με τις παρακολουθήσεις», σημείωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι εάν στο παρελθόν η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε ότι παρακολουθείται η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα αντιδρούσε, ωστόσο τώρα «ο κ. Τσίπρας λέει συγχαρητήρια για την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς».

Ο υπουργός Εσωτερικών ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίδρασή του για «τις διαρροές από την ΕΥΠ» σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών «φέιγ βολάν τα ονόματα που παρακολουθούνται νομίμως» προσθέτοντας πως «ο κ. Ράμμος θα έπρεπε «να ενημερώνει μόνο όταν εντοπίζει κάτι παράνομο και όχι όταν κάτι γίνεται νομίμως».

Ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε χθες σχετικό φάκελο στη Βουλή, επιβεβαιώνεται από την ΑΔΑΕ ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε 10 πρόσωπα τα οποία ήταν ο νυν υπουργός Εργασίας και πρώην υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, οι δημοσιογράφοι, Τάσος Τέλλογλου και Θανάσης Κουκάκης, αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος, ο κ. Λάγιος και ο κ. Αλεξόπουλος της διεύθυνσης εξοπλισμών.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα