Άλλοι ΔήμοιΔήμοιΕλλάδαΕπικαιρότητα

Βιωματικό σεμινάριο καθηγητών «Ξέρω τι Ζητάω»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Τρικάλων (ΟΚΑΝΑ) σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Τρικάλων, πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης πάνω στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ξέρω τι Ζητάω»,που απευθύνεται σε καθηγητές Γυμνασίου.

Το «Ξέρω τι ζητάω», είναι ένα σχολικό πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, το οποίο βασίζεται στο μοντέλο των Κοινωνικών Επιρροών, με τελικούς αποδέκτες τους εφήβους μαθητές 1214 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει την έναρξη της χρήσης εξαρτησιογόνων από τους εφήβους και να καθυστερήσει τη μετάβαση από την πειραματική στη συστηματική χρήση ουσιών.

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υλοποιείται σε συνεργασία με τα Γραφεία Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί σε τρεις τρίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης στη διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 2 (Πλατεία Χατζηπέτρου 1ος όροφος) στις παρακάτω ημερομηνίες:

• Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

• Πέμπτη 12 Οκτωβρίου

• Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 17:00-20:00 μ.μ.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 18 άτομα) εξ αιτίας του βιωματικού χαρακτήρα της επιμόρφωσης.

Στους εκπαιδευτικούς που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα θα δοθεί το εκπαιδευτικό υλικό ενώ, παράλληλα, θα παρέχεται από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης στήριξη – εποπτεία, ατομική ή και ομαδική, με σκοπό την αντιμετώπιση των δυσκολιών που πιθανόν να προκύψουν κατά την εφαρμογή του προγράμματος.

Μετά το πέρας της επιμόρφωσης θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Άλλοι Δήμοι