ΕλλάδαΕπικαιρότητα

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο όπου έπεσε το Canadair στην Κάρυστο

Συγκλονίζουν τα πλάνα από την πτώση του Canadair που επιχειρούσε στο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Πλατανιστός, στην Κάρυστο.

Σε βίντεο της ΕΡΤ από πλάνα που “τράβηξε” ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Γιώργος Αγνίδης, που αναρτήθηκε στα social media, διακρίνεται πυκνός μαύρος καπνός να βγαίνει από το σημείο όπου κατέπεσε το Canadair, ενώ ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο ρίχνει νερό.

Υπενθυμίζεται ότι το παλιό πυροσβεστικό αεροσκάφος Canadair CL 125 κατέπεσε κατά την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο και αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες με την αγωνία να είναι μεγάλη για τους δύο πιλότους.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ.

Εχει ήδη προσεγγίσει το σημείο πυροσβεστικό όχημα και ενεργεί, το οποίο ήταν δίπλα στην περιοχή και επιχειρούσε

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός, όπου η φωτιά ακόμη βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι είναι τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ, προκειμένου να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά “έγλειφαν” τα σπίτια.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, από τον εικονολήπτη της ΕΡΤ Γιώργο Αγνίδη.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για το Canadair στην Κάρυστο

“Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Ελλάδα