ΕπικαιρότηταΚόσμος

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Σχέδιο για «ξεκαθάρισμα» έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης Έντγκαρ Ζαμπράνο, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος τη τάξει ηγέτης της αντιπολίτευσης και άμεσος συνεργάτης του Χουάν Γκουαϊδό.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο Ζαμπράνο κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Μαδούρο.

Ο Έντγκαρ Ζαμπράνο αποχώρησε από την έδρα του κόμματός του, την Δημοκρατική Δράση, και λίγη ώρα αργότερα το όχημα που τον μετέφερε περικυκλώθηκε από αυτοκίνητα των μυστικών υπηρεσιών.

Ο ίδιος δεν παραδόθηκε με συνέπεια οι πράκτορες του καθεστώτος Μαδούρο να ρυμουλκήσουν το όχημα του Ζαμπράνο με τον ίδιο μέσα στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε τους πάνοπλους άντρες στην επιχείρηση κατά του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, φώναζαν «δολοφόνοι».

Η σύλληψη του Ζαμπράνο ήταν η πρώτη που ακολούθησε μετά την εξέγερση της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε νωρίς στις 30 Απριλίου έξω από την αεροπορική βάση του Καράκας, υπό την ηγεσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό και με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Ο Γκουαϊδό με αναρτήσεις του στο Twitter έκανε λόγο για απαγωγή.

Ο 63χρονος Ζαμπράνο ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες της αντιπολίτευσης που απάντησαν στην έκκληση του Γκουαϊδό για εξέγερση, πηγαίνοντας στη γέφυρα στο Καράκας.

Εκεί ο Ζαμπράνο αγκάλιασε τον δημοφιλή ηγέτη της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, ο οποίος διέκοψε την κατ’ οίκον περιορισμό για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο Ζαμπράνο και άλλοι οκτώ αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης συνελλήφθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για «προδοσία της πατρίδας» και «υποκίνηση εξέγερσης», ενώ ελέγχονται για τον ρόλο τους στην αναταραχή της περασμένης εβδομάδας.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα