ΕπικαιρότηταΠολιτική

Βελόπουλος: Η διαφορά μας με τους άλλους, είναι ότι εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε ό,τι λέμε (VIDEO)

Με την αιτιολόγηση και αποσαφήνιση της διατυπωθείσας θέσης του αναφορικά με την αγορά των F35, άνοιξε ο Κυριάκος Βελόπουλος τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στον νομό Εβρου.

Πάντως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν θεωρεί τα μαχητικά F-35 ως την ενδεδειγμένη λύση για την Πολεμική μας Αεροπορία, καθώς όπως ανέφερε, πρόκειται για πολύ ακριβά αεροσκάφη που βγάζουν μικροπροβλήματα.

«Είναι πολύ ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια. Δεν είναι τόσο δοκιμασμένο. Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα πέτυχε συμπαραγωγή», ανέφερε χθες ερωτώμενος και για το αν θα υπερψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο αγοράς τους.

Μετά τις δηλώσεις του στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, ο κ. Βελόπουλος επανήλθε με tweet για τα F-35. «Οχι ρε παιδιά, δεν έχουν μικρά προβληματάκια τα f-35! Να πάρουμε γουρούνι στο σακί χωρίς να δούμε τη σύμβαση χωρίς να δούμε λεπτομέρειες και να υπογράψουμε να δώσουμε μερικά δισεκατομμύρια, επειδή το λένε οι της #νδ στα τυφλά ε;», έγραψε σε μία από τις αναρτήσεις του στηλιτεύοντας τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδος στο ζήτημα της πώλησης των αεροσκαφών.

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΑ F-35! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΗΣ #ΝΔ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ Ε; #ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 HTTPS://T.CO/WJRSGWATJL

— ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (@VELOPKY) JUNE 3, 2023

Σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για «συντονισμένη επίθεση χαρακτήρα» κατά του κόμματός του από τη Νέα Δημοκρατία και κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δήλωσε ότι προαπαιτούμενο για την συναίνεση ή την άρνησή του στην αγορά των αεροσκαφών, είναι η γνώση του περιεχομένου της σύμβασης προμήθειας.

Οπως τόνισε, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή του να δει την εν λόγω σύμβαση «γιατί η αγορά αυτή αφορά χρήματα του ελληνικού λαού και δεν δικαιούται κανείς να υπογράφει χωρίς να ξέρει τι παραλαμβάνει».

Την επιφυλακτικότητά του, ο κ. Βελόπουλος την απέδωσε σε δημοσιεύματα σε «site της Νέας Δημοκρατίας πριν το κόμμα τους αποφασίσει να αγοράσει τα F-35», που αναφέρονταν σε τεχνικά προβλήματα των συγκεκριμένων αεροσκαφών, στο ότι η «πολυτυπία αεροσκαφών είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε σοβαρά» (δεδομένων των Mirage, Rafale, F-16), σε έρευνα της Νορβηγίας από την οποία προκύπτει πολυδάπανο κόστος συντήρησης καθώς και στο ότι, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, είναι πάρα πολύ καλό αεροσκάφος, εφόσον όμως «έδιναν οι Αμερικανοί τα οπλικά συστήματα σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα που φέρουν τα F-35, που δεν μας τα δίνουν, άρα σε επίπεδο κλειστού χώρου όπως το Αιγαίο, επειδή είναι βομβαρδιστικού χαρακτήρα, έχουν μερικές αδυναμίες».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε δριμεία κριτική, τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τους υποχείρια των μέσων ενημέρωσης και λέγοντας ότι δεν μπορούν να είναι οι σωτήρες της Ελλάδος αυτοί που δολοφόνησαν τους νεοέλληνες εθνικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά.

Υπογράμμισε ότι η αγωνία της Ελληνικής Λύσης για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, έγκειται στο γεγονός ότι «είναι εκλογές ουσιαστικές, που θα δώσουν στη χώρα ένα αύριο που εμείς οραματιζόμαστε. Αν η Ελληνική Λύση κατορθώσει και πάρει πάνω από 8%, είναι βέβαιο ότι “αυτοδυναμία τέλος” για τη Ν.Δ., αρκεί τα υπόλοιπα κόμματα να μη χάσουν δυνάμεις».

Επίσης, ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τα προγράμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: «Αυτή είναι η διαφορά μας με τα υπόλοιπα κόμματα. Ό,τι λέμε μπορούμε να το εφαρμόσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «με τα ψέματα και με τη βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης κερδίσατε και κλέψατε ένα αποτέλεσμα στις εκλογές…».

Ως ψεύδη αντιμετώπισε επίσης τις εξαγγελίες για αυξήσεις μισθών, κάλυψη της ακρίβειας, μείωση των φόρων και μη ύπαρξη πλειστηριασμών.

Επίσης, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στη νομοθέτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών «που δεν υπάρχουν σε καμία χώρα στην Ευρώπη» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για κλοπή ιδεών και προτάσεων από την Ελληνική Λύση, επικαλούμενος ως παράδειγμα την πρόταση του κ. Ανδρουλάκη για τη σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή πλούτου, τους αγρότες και κτηνοτρόφους: «…Το λέμε από το 2019-2020… Πάντα κλέβουν ό,τι λέμε μετά από μερικούς μήνες βέβαια… Αυτό που λέμε εμείς με μελέτες, με προγράμματα κ.λπ. το έκλεψε ο Ανδρουλάκης, όπως κλέβουν κάθε πρότασή μας. Αλλά όποιος κλέβει προτάσεις και ιδέες, δεν σημαίνει ότι μπορεί να τις εφαρμόσει κιόλας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα