ΕπικαιρότηταΤουρισμός

Βασίλης Κικίλιας: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αναγνώρισης

Photo by Twitter @Vkikilias

Στο Global Leaders Dialogues στο Ριάντ μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της χώρας μας στην παγκόσμια αγορά τουρισμού.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας αναγνώρισης για τη φιλοξενία της, τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, την ιστορία της, το λαό της. Με τη δυναμική της παρουσία σε όλα τα φόρα συνδιαμορφώνει το μέλλον του τουρισμού με όλους τους σημαντικούς leaders της αγοράς» δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καθοδηγήσει τη χώρα με συγκεκριμένες δράσεις στο μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως αναγκαία για το μέλλον των επόμενων γενεών την ισορροπία μεταξύ τουριστικής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πού οφείλονται οι ελλείψεις στον τουριστικό κλάδο

Αναφορικά με τις ελλείψεις που υπάρχουν παγκοσμίως στο προσωπικό του τουριστικού κλάδου, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων μετακινήθηκε σε άλλα επαγγέλματα.

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι έχει επιλέξει την τηλεργασία, όπως διευκρίνισε, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη οι εργοδότες να τονώσουν το εισόδημα των εργαζομένων καθώς και αυτοί αποτελούν τους πρεσβευτές του τουρισμού της κάθε χώρας, όντας οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το CEO της αεροπορικής εταιρείας Saudia, Ibrahim Koshy, ο όποιος τον ενημέρωσε πως ήδη οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση 20% σε σχέση με το 2019, ενώ του ανακοίνωσε πως το 2023 οι πτήσεις από την Σαουδική Αραβία θα αυξηθούν.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον ελληνικής καταγωγής CEO της Flyadeal, Con Corfiatis, ο οποίος του εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την αεροπορική σύνδεση της εταιρείας με την Θεσσαλονίκη και με την Κρήτη.

Τέλος ο υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον αναπληρωτή γραμματέα των ΗΠΑ Mark Keam. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας επιβεβαιώθηκαν η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό κλάδο, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα