ΕπικαιρότηταΚόσμος

Τα παιδιά του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ πήραν επίσημους τίτλους

Τα παιδιά του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ είναι και επίσημα στη διαδοχή για τον βρετανικό θρόνο.

Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ έλαβαν και επίσημα τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας.

Όπως μεταδίδει το BBC, η ανακοίνωση έγινε μία μόλις ημέρα μετά την κυκλοφορία της είδησης της βάπτισης της μικρής Λίλιμπετ όπου και χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τον τίτλο της πριγκίπισσας. Ο 3χρονος Άρτσι και η μόλις ενός έτους Λίλιμπετ έλαβαν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσα του Σάσεξ και είναι αντίστοιχα έκτος και έβδομη στην διαδοχή για τον βρετανικό θρόνο.

Μέχρι πρότινος, τα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν έφεραν του τίτλους Μάστερ Άρτσι και Μις Λίλιμπετ. Οι κανόνες που ακολουθούνται για τη διαδοχή των απογόνων ορίστηκε πρώτη φορά από τον παππού της βασίλισσας Ελισάβετ, τον βασιλιά Τζορτζ V, το 1917.

Ο Άρτσι και η Λίλιμπετ δεν γεννήθηκαν πρίγκιπας και πριγκίπισσα επειδή δεν ήταν εγγόνια της βασίλισσας Ελισάβετ, που ήταν στον θρόνο (την εποχή που γεννήθηκαν), αλλά απέκτησαν το δικαίωμα σε αυτούς τους τίτλους όταν ο βασιλιάς Κάρολος έγινε βασιλιάς.

Εκπρόσωπος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν είπε:

«Οι τίτλοι των παιδιών είναι ένα εκ γενετής δικαίωμα από τότε που ο παππούς τους έγινε μονάρχης. Αυτό το θέμα έχει διευθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό σε απόλυτη συμφωνία με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα