ΔήμοιΔήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Βάλτε λίγη ιστορία στο πρόγραμμά σας!

Θεσμός πια στον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού οι «Διαλέξεις Ιστορίας», μετά από την μεγάλη προσέλευση των δημοτών την προηγούμενη χρονιά.

Με δεδομένη την ανάγκη ιστορικών γνώσεων και πηγών, ο καθηγητής Γιάννης Αντωνόπουλος, ιστορικός και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Paris I Sorbonne, προσφέρει κι εφέτος τον χρόνο και τις γνώσεις του, ακολουθώντας έναν καινοτόμο, ελεύθερο τρόπο διδασκαλίας.

Ο νέος κύκλος διαλέξεων θα περιλαμβάνει ενότητες (με επιτρεπτές και σχεδόν επιβεβλημένες τις παρεκκλίσεις) οι οποίες επιλέχθηκαν μετά από περίσκεψη και προσοχή, ώστε στο μέτρο πάντα του δυνατού, να πλησιάσει σταδιακά την ιστορική αλήθεια των ημερών και ποιος ξέρει, να απαντηθεί μερικώς έστω το ερώτημα: πώς φθάσαμε ως εδώ και ποιό προβλέπεται άραγε ότι θα είναι το μέλλον μας.

Εφέτος θα περιηγηθεί στα κύρια σημεία επέκτασης και ενοποίησης του ελληνικού κράτους (19ος-20ος αιώνας) μέσα από τις εθνικές, εθνοτικές, πολιτικές και διεθνοπολιτικές διαδικασίες και θα αναφερθεί στις τομές που δημιουργήθηκαν στην κοινωνία, τη θρησκεία, την οικονομία, τους θεσμούς.

Ημερομηνία και Ώρα: Έναρξη Τρίτη 6 Νοεμβρίου, 19:00-20:30

Διεύθυνση: Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-6749137

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο τα απογεύματα της Τρίτης, δύο φορές τον μήνα.

 

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Δήμοι