ΕπικαιρότηταΚόσμος

Τυνησία: Εξαρθρώθηκε πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επίθεση

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας, εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην πόλη Ταταουΐν ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση εναντίον της Αστυνομίας και του Στρατού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πριν από έξι χρόνια, τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν δολοφονήσει 39 ξένους τουρίστες σε παραλία στη Σους, πυροδοτώντας μαζική έξοδο των τουριστών και καταφέρνοντας βαρύ χτύπημα στην οικονομία της χώρας.

Έκτοτε, οι τυνησιακές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν γίνει αποτελεσματικότερες στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση ενεργειών των τζιχαντιστών, αλλά η απειλή των λεγόμενων πυρήνων εν υπνώσει συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην Τύνιδα, ιδίως επειδή επέστρεψαν ή επιστρέφουν τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Συρία, στο Ιράκ και στην Λιβύη.

«Σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και μονάδων του στρατού στην περιφέρεια (της Ταταουίν) με εκρηκτικούς μηχανισμούς», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (29/10).

Δεν διευκρινίζεται ωστόσο πόσοι άνθρωποι φέρονται να ανήκαν στον πυρήνα, πώς εντοπίστηκε, ή εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις στους υπόπτους.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα