ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσίπρας: “Δεν πάει άλλο, εκλογές για δημοκρατική διέξοδο στα αδιέξοδα Μητσοτάκη”

“Εκλογές άμεσα για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στα αδιέξοδα Μητσοτάκη”, ζητεί σε συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

“Ζητάμε εκλογές γιατί δεν πάει άλλο”, αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εξηγεί: “Κάθε μέρα που περνάει, πεθαίνουν δεκάδες αβοήθητοι συνάνθρωποί μας. Ξεπαγιάζουν εκατομμύρια οικογένειες, που βλέπουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημά τους να το εξανεμίζει η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία. Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα σήψης στις κορυφές της εξουσίας. Και η ανασφάλεια, ο φόβος για το αύριο, διατρέχει όλη την κοινωνία. Οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος από αυτή την κατάσταση πολιορκίας”.

Ο τέως πρωθυπουργός, υπόσχεται ότι θα επαναφέρει το Δημόσιο στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και αναπτύσσει τις θέσεις του για την αντιμετώπιση της ακρίβειας:

“Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, γεγονός που θα συμπαρασύρει όλα τα μισθολογικά κλιμάκια στον ιδιωτικό τομέα. Θα μηδενίσουμε, ή θα μειώσουμε δραστικά το χρέος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Και θα προχωρήσουμε σε προσωρινά μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση. Oπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, στον κατώτατο συντελεστή του 6%. Ταυτόχρονα, θα βάλουμε μόνιμα και αποφασιστικά τέρμα στην ασυδοσία των καρτέλ”.

Για τις αλλαγές στο κόμμα που έχει προτείνει, αναφέρει ότι “όραμά μου, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη”.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα