ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσίπρας: Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ αφορούν κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες

«Η αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις για λίγους», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του επ’ αφορμής της «σημερινής ανακοίνωσης του κ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ».

Το μέτρο αυτό, «έχει για άλλη μια φορά λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από το συμπληρωματικό φόρο», ενώ για «για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και προσθέτει: «Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος της ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, δε γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» και συγκεκριμένα:

  • «Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα.
  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

«Αυτά τα μέτρα όμως», συμπληρώνει, «μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Γι’ αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό, αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα