ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσίπρας: «Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη» (vid)

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να λάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλαβε την εντολή, λέγοντας «πως δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης». Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Τσίπρας έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οδυνηρό, ενώ ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Ο Τσίπρας για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Οπως γνωρίζετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτει σχηματισμός κυβέρνησης μία σημαντική αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα χάθηκε πριν τις εκλογές.

Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Απρόσμενα οδυνηρό ακόμα και για όσους ψήφισαν τη ΝΔ.

Ενδεχομένως υπάρχουν συσχετισμοί που θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία με μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τη Δημοκρατία. Συνεπώς αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθούμε απέναντι.

Στις νίκες υπάρχουν πολλοί πατεράδες, στις ήττες ένας. Αναλαμβάνω ακέραια τη ευθύνη και αυτό σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Αναλαμβάνω την ευθύνη να ζητήσω συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε. Θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να μην έχουμε μία παντοδύναμη ηγεμονική κυβέρνηση».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα