ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσίπρας από το Περιστέρι: «Με τη δημοκρατία ή την εκτροπή»

Από το κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου» στο Περιστέρι, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε επισήμως την προεκλογική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός περιέγραψε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του, σε μια εκδήλωση με ιδιαίτερο παλμό και ενθουσιασμό από τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το “παρών” και με διάφορα συνθήματα έδιναν τον τόνο μιας νέας νικηφόρας πορείας για τη δημοκρατική συμμαχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτη ομιλία της εκπροσώπου Tύπου Πόπης Τσαπανίδου, η οποία έδωσε το στίγμα της εκδήλωσης. «Είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στον θάνατο των δύο πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, η κυρία Τσαπανίδου δήλωσε ότι είναι μια ημέρα θλίψης και η χώρα θρηνεί. Για το λόγο αυτό, ζήτησε και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Από τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα, δεν έλειψαν οι επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαι βέβαιος, ο εφιάλτης τελειώνει», ανέφερε με ιδιαίτερο τόνο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για το δίλημμα «με τη δημοκρατία ή την εκτροπή», για «μήνυμα νίκης και αλλαγής», αλλά και για «αντεπίθεση της Δημοκρατίας».

«Δεν θα απαντήσουν σε αυτό το υπαρξιακό για τη χώρα ερώτημα, οι 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Θα απαντήσουν τα εκατομμύρια των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Θα απαντήσει ο ελληνικός λαός στην κάλπη, έτσι όπως το Σύνταγμά μας ορίζει. Από σήμερα λοιπόν, μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας απέναντι στη χειρότερη, στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, από τη Βουλή στον ίδιο τον ελληνικό λαό», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Παραλλήλως, επανάλαβε το αίτημα του για άμεση διάλυση της Βουλής και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εντός τριών εβδομάδων.

Απηύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις για άλλη μια φορά, ωστόσο τώρα δεν έλειπαν και οι αιχμές. Λίγα 24ώρα μετά την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ακριβώς σε στιγμές, που πρωταρχικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων δεν μπορεί να είναι άλλο από την υπεράσπιση της ίδιας της δημοκρατίας. Είναι κρίμα να επιλέγουν ένα ανιστόρητο διμέτωπο, που διευκολύνει το καθεστώς Μητσοτάκη και αξιοποιείται από αυτό».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «είναι κρίμα να μη θέλουν να καταλάβουν ότι οι όποιες διαφορές των προοδευτικών δυνάμεων, σοβαρές ή λιγότερο σοβαρές, λύνονται στο πεδίο της δημοκρατίας και μόνο εκεί. Και αυτό το πεδίο οφείλουμε όλοι μαζί, πρωτίστως να το καθαρίσουμε από τη λάσπη του κυρίου Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κατά τα τελευταία τριάμιση χρόνια είναι πάρα πολλά αυτά που έχουν δει τα μάτια μας, είναι πάρα πολλά αυτά που έχουμε ζήσει και έχουμε πληρώσει πανάκριβα».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης για τις “απώλειες” της πανδημίας που είναι «υψηλότερες σε όλον τον δυτικό κόσμο αναλογικά με το πληθυσμό τής Ελλάδας», για τη «διάλυση του ΕΣΥ», το «άνοιγμα της δημόσιας Υγείας στην κερδοσκοπία», τη «λεηλάτηση» των δημόσιων ταμείων με τις απευθείας αναθέσεις, αλλά και τις επιπτώσεις στα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας».

 

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα