ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσαπανίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δύο ντιμπέιτμ, το ένα με τον Μητσοτάκη

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει την Δευτέρα (24/4) τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Στο ένα εξ αυτών των αιτημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει δύο ντιμπέιτ, τα οποία και θα είναι εθνικής εμβέλειας. Μάλιστα, θα ζητήσει το ένα εκ των δύο ντιμπέιτ να γίνει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών και το δεύτερο να γίνει μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, με το δεύτερο αίτημα που θα καταθέσει στη Διακομματική Επιτροπή θα ζητήσει να «τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης», ενώ με το τρίτο θα ζητήσει από τις «εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πόπης Τσαπανίδου:

«Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, πλουραλισμός και ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει αύριο τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή.

Πρώτον, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τρίτον, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα