ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τσαπανίδου: Ο Οικονόμου αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση ως αντιπολίτευση – Αφού το επιθυμεί θα γίνει

Κριτική στον πρωθυπουργό και στις αναφορές του για το βαθύ κράτος ασκεί σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

Στην δήλωσή της αναφέρει: «Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για το βαθύ κράτος. Αυτό δηλαδή που η παράταξή του χτίζει επί 40 χρόνια. Μπορεί κάποιος να τα βάλει με τον ίδιο του τον εαυτό; 4 χρόνια τώρα, δεν έκανε καμία προσπάθεια. Αντίθετα, διογκώνει τα προβλήματα».

Συνεχίζοντας αναφέρεται στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης σημειώνοντας: «Και τα λέει την ημέρα που αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος του ο υπουργός καταδικάστηκε, γιατί έκρυψε την περιουσία του για να μην πληρώσει τα χρέη του. Τον ακούσαμε επίσης να λέει ότι θα συζητήσει με τους Ιταλούς επένδυση στα τρένα, όταν ο ίδιος του ο υπουργός, τους χάρισε επενδύσεις 600 εκατομμυρίων για τις οποίες είχαν συμφωνήσει. Όσο για τα περί fake news για την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο πρωθυπουργός ας ακούσει τον εαυτό του το 2018 σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Δεν πείθει πια. Η Ελλάδα θα αλλάξει. Αλλά με το σχέδιο της προοδευτικής μας κυβέρνησης».

Η απάντηση της Τσαπανίδου στον Οικονόμου

Τις νέες βολές που εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα ανταπέδωσε η Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «δεν απαντάει σε αυτά που πρέπει να απαντήσει», όπως για την τραγωδία στα Τέμπη.

Απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου, η Πόπη Τσαπανίδου εγκαλεί, επίσης, την κυβέρνηση για «τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς, τα βολέματα ακόμα και υπουργών, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, την ακρίβεια».

«Ο κύριος Οικονόμου επιμένει να αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση ως αντιπολίτευση. Έτσι δεν απαντάει σε αυτά που πρέπει να απαντήσει, για την τραγωδία στα Τέμπη, την συνεχιζόμενη συγκάλυψη, τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς, τα βολέματα ακόμα και υπουργών του, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, την ακρίβεια και το αίσθημα ανασφάλειας που νοιώθουν οι πολίτες. Και συμπεριφέρεται σαν η κυβέρνηση, να είναι αντιπολίτευση. Αφού το επιθυμεί τόσο πολύ, θα γίνει σύντομα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ότι δεσμεύεται για ένα κράτος αξιοκρατικό, αποτελεσματικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων:

«Μιλά για αξιοκρατία αυτός που πολέμησε κάθε θεσμική προσπάθεια λογοδοσίας και αξιολόγησης. Μιλά για δικαιοσύνη και σεβασμό του δημοσίου συμφέροντος αυτός που έχει στο πλάι του δύο καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο υπουργούς του με το βαρύτατο για δημόσιο λειτουργό αδίκημα, της παράβασης καθήκοντος. Τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα