ΕπικαιρότηταΚόσμος

Τρόμος: Αεροπλάνο με 137 ανθρώπους προσγειώθηκε φλεγόμενο στο Μαϊάμι (VIDEO)

Αεροσκάφος της εταιρείας Red Air της Δομινικανής Δημοκρατίας, που μετέφερε συνολικά 137 ανθρώπους, προσγειώθηκε επεισοδιακά την Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Τρεις επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δεν λειτούργησε ο μηχανισμός προσγείωσης με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να κάνει μια τρομακτική αναγκαστική προσγείωση.

Το αεροσκάφος χτύπησε σε ένα μικρό κτίριο και έναν πύργο επικοινωνιών, ενώ σύρθηκε με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης πριν τυλιχθεί στις φλόγες και τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα.

Το αεροπλάνο μετέφερε 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους κατέρρευσε. Ήταν μέρος του στόλου της Red Air, μιας οικονομικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιβατών στο αεροπλάνο στο Μαϊάμι που προσγειώθηκε με την κοιλιά

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, στ’ αλήθεια», δήλωσε η Πάολα Γκαρσία στο CBS Miami. «Υπήρχε ένας ηλικιωμένος άνδρας δίπλα μου και τον αγκάλιαζα. Ηταν φρικτό».

«Χτυπούσαμε από τη μια πλευρά στην άλλη και όλα τα παράθυρα έμοιαζαν να έσπαγαν και μετά όλα ήταν μια χαρά. Τότε οι επιβάτες άρχισαν να τρέχουν και εγώ πήδηξα έξω και άρχισα να τρέχω, γιατί προκλήθηκε και φωτιά».

Πλάνα που τραβήχτηκαν από τον διάδρομο προσγείωσης, έδειχναν το ρύγχος του ασημένιου τζετ να έχει γίνει κομμάτια, ενώ μαύρος καπνός έβγαινε από το αριστερό φτερό του.

Βίντεο δείχνει τους επιβάτες να βγαίνουν τρέχοντας από την άτρακτο, κυριολεκτικά ουρλιάζοντας.

Αλλα πλάνα έδειχναν το αεροπλάνο να γλιστράει με την κοιλιά του στον διάδρομο προσγείωσης και στη συνέχεια να προσκρούει στον πύργο επικοινωνιών, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο επιβάτης Balo Delgado δήλωσε ότι ο πανικός αντικαταστάθηκε γρήγορα από τη σιγουριά ότι θα σωθούν καθώς είδε τα πυροσβεστικά συνεργεία να ρίχνουν νερό.

«Πανικός, απόλυτος πανικός. Ηταν μια τρομερή εμπειρία. Ηταν σαν όλο αυτό να έγινε σε ένα λεπτό και μετά μπορούσες να δεις όλους τους αξιωματικούς μέσα από το παράθυρο να κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε στο CBS Miami.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία έφτασαν γρήγορα στο σημείο, σβήνοντας τη φωτιά στο φτερό με ειδικό επιβραδυντικό αφρό.

Το αεροσκάφος ανήκε στον στόλο της Red Air και είχε φτάσει στο Μαϊάμι από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 17:38 ώρα Μαϊάμι και τα πυροσβεστικά συνεργεία απεστάλησαν στις 17:39, ανέφερε το WPLG.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μαϊάμι, δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις καθυστέρησαν λόγω του ατυχήματος.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα