Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΠεριφέρειες

Τρόφιμα και είδη ανάγκης από την Π. Κ. Μακεδονίας σε 9.000 πολίτες των Σερρών

Περίπου 9.000 άποροι πολίτες των Σερρών έλαβαν βοήθεια και ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Και αυτό πραγματοποιήθηκε δε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέντευξη για τα αποτελέσματα υλοποίησης των δράσεων του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες, αλλά και για τις νέες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε αναλυτικά τα στοιχεία του προγράμματος, που συνιστά και τη μεγαλύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης υπέρ των άπορων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, στον νομό Σερρών, «συνολικά 8.925 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν με 400 τόνους τροφίμων και 87 τόνους βασικής υλικής συνδρομής, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάθε οικογένεια έλαβε τρόφιμα, βρεφική τροφή και βασικά είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας, ενώ παράλληλα παρείχαμε και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναλάβαμε μια πολιτική και ηθική δέσμευση: Να μην αφήσουμε κανένα συμπολίτη μας μόνο, να μην εγκαταλείψουμε κανέναν συνάνθρωπό μας στη μοίρα του. Αυτή τη δέσμευση, την τηρήσαμε και θα συνεχίσουμε να την τηρούμε, όσο υπάρχει ανάγκη, όσο υπάρχουν ευάλωτοι και αδύναμοι συμπολίτες μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους».

 

Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων, αφού το πρόγραμμα υλοποιείται από την τοπική Κοινωνική Σύμπραξη, με επικεφαλής την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή της ΚΕΔ Σερρών, των Δήμων Σερρών, Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας και Νέας Ζίχνης και της υπηρεσίας Πρόνοιας και Αγωγής του Δήμου Σιντικής.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, ήταν τα προηγούμενα δυο χρόνια η Περιφέρεια να ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία και πρώτη στην Ελλάδα το πρόγραμμα για τους πολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 

Ανακοινώνοντας την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ (δεύτερη φάση) στην Κεντρική Μακεδονία, που θα έχει προϋπολογισμό 24 εκατομμύρια ευρώ για όλη την Περιφέρεια, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Μόνο στον νομό Σερρών θα υποστηρίξουμε 7.734 αδύναμους συμπολίτες μας με 450 τόνους τρόφιμα και 133 τόνους βασικής υλικής συνδρομής.

Ενας και μόνο ένας είναι ο στόχος μας και σε αυτή τη δεύτερη φάση του Προγράμματος ΤΕΒΑ:

*  Να αξιοποιήσουμε γρήγορα και σωστά τους πόρους που εξασφαλίσαμε.

*   Να φτάσει άμεσα η βοήθεια σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

*   Να πιάσει τόπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ του προγράμματος.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να παλεύει για όλους τους πολίτες. Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε απαντήσεις και λύσεις στις ανάγκες και τα προβλήματα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Και με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να βελτιώνουμε το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα της ζωής τους.

Πάνω απ’ όλα θέλουμε οι ευάλωτοι συμπολίτες μας να μη νιώθουν αποκομμένοι, να νιώθουν ότι εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο και να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους, αλλά ότι είμαστε εμείς εδώ για να τους ακούσουμε και να τους βοηθήσουμε.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια, στέκεται με συνέπεια και ανθρωπιά, δίπλα σε εκείνους τους συνανθρώπους μας, που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η αλληλεγγύη ήταν και είναι ο πυρήνας της πολιτικής μας. Δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πράξη απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις. Απαντήσεις πειστικές, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές. Απαντήσεις που έχουν το στοιχείο της ελπίδας».

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

 

 

Προτεινόμενα