ΕπικαιρότηταΠολιτική

Τρίωρη συνάντηση της Εύας Καϊλή με την κόρη της στις φυλακές

Σχεδόν έναν μήνα μετά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή συναντήθηκε για πρώτη φορά και για τρεις ώρες, με τη δύο ετών κόρη της στις φυλακές Χάρεν όπου κρατείται.

Στην ουσία της πολύκροτης υπόθεσης του Qatar Gate είχε γίνει γνωστό ότι οι δικηγόροι της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου θα καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισής της. Η συνάντηση της κας Καϊλή με την κόρη της διήρκησε τρεις ώρες, όπως ενημέρωσε ο δικηγόρος της κ. Δημητρακόπουλος, και το επισκεπτήριο στις φυλακές Χάρεν ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

Υπενθυμίζουμε πως τις τελευταίες ημέρες η υπεράσπιση της Καϊλή ανέφερε ότι οι Αρχές χρησιμοποιούν την κόρη της ως μοχλό πίεσης για να «σπάσει». «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου» φέρεται να δηλώνει, σύμφωνα με το Star, η ίδια η Εύα Καϊλή μέσα από τις βελγικές φυλακές, μετά και την άρνηση του ανακριτή να της επιτρέψει να δει την κόρη της.

Στο επίκεντρο ο Παντσέρι

Το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στον Αντόνιο Παντσέρι, που φαίνεται ότι είναι ο ηγέτης αυτής της οργάνωσης, που εμπλέκεται στη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με Ιταλούς δημοσιογράφους επικρατεί οργή στις συνδικαλιστικές ομάδες της Ιταλίας, καθώς ο Παντσέρι, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τον συνδικαλισμό.

Με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, θεωρούν πως έχει αμαυρώσει την εικόνα του συνδικαλισμού στην Ιταλία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και ο Αντρέα Κοτσολίνο, ο επίσης Ιταλός, νυν ευρωβουλευτής, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας, με πολλούς να πιστεύουν ότι θα σφίξει πάρα πολύ ο κλοιός γύρω του.

Πρωτοχρονιά στις φυλακές για την Εύα Καϊλή

Πρωτοχρονιά στις βελγικές φυλακές του Χάρεν πέρασε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, όπου βρίσκεται προφυλακισμένη μετά τις κατηγορίες που την εμπλέκουν στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ Qatar Gate. Η υπόθεση του Qatar Gate, η οποία «έσκασε» στα τέλη του έτους, απασχόλησε κατά κόρον τον διεθνή Τύπο. Μάλιστα, ο ειδησεογραφικός οργανισμός Politico την κατατάσσει στα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δεν έγινε καμία παρακολούθηση του κινητού της ευρωβουλευτού, διότι, όπως δήλωσαν, οι «βελγικές δικαστικές Αρχές σεβάστηκαν πλήρως τη βουλευτική της ασυλία». Αντίθετα, παρακολουθήθηκαν, σύμφωνα με το κανάλι, όσοι δεν ήταν ευρωβουλευτές. Οι Αρχές παρακολουθούσαν το σπίτι της Εύας Καϊλή, είδαν τον πατέρα της να μπαίνει χωρίς βαλίτσα και να βγαίνει με αυτή γεμάτη χαρτονομίσματα και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα παρακάτω σε γνωστό ξενοδοχείο.

Έρευνες και στην Ελλάδα για τις οικονομικές δραστηριότητες Καϊλή

Την ίδια στιγμή, η Ανεξάρτητη Αρχή για την Καταπολέμηση του Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση του οικοπέδου που είχε αγοράσει η Εύα Καϊλή στην Πάρο, ενώ δεσμεύτηκε και ο κοινός λογαριασμός του ζευγαριού μέσω του οποίου αγοράστηκε το εν λόγω ακίνητο καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα συγκεκριμένα λεφτά προέρχονται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της. με τον δικηγόρο της Ελληνίδας ευρωβουλευτού να έχει υποστηρίξει ότι είχε ότι η αγορά του ήταν καθ’ όλα νόμιμη με χρήματα που δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Προτεινόμενα

Περισσότερα σε:Επικαιρότητα